dipsizkuyu.net  

Geri Dön   dipsizkuyu.net > Kültür - Sanat > Felsefe
Anasayfa Forum Oyun Parkı

Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler...

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 20-09-2008   #91
Kuyucan

sugibi nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2008
sugibi geçmişinde ufak lekelere sahiptir
Varsayılan Ynt: İnsanlar Nasil Müslümanken Ateist, Ateistken Müslüman Oluyor..?

Alıntı:
Yazan: kafayi yemis dusler Mesajı Gör
su gibiler hep oyledirler akip akip giderler... 'Gel gel ne olursan ol yine gel' diyen Mevlana'dan.
allaha şükürki senin gibi kafayı yemiş deilim henüz...ha sakın gelme gelsende seni kabul etmez bizim meclis.

ne işim var ya benim kafayı yemiş insanlarla ...hadi eyvallah...

cidden bi laflara baktım bide bana laf edenlere GURUR DUYDUM be kendimle hadi konuşun şimdi oranızla buranızla....
Eski 20-09-2008   #92
Kuyucan

Giriş Tarihi: Feb 2007
maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.

Müslümanlığı bilen ve yaşayan bligili hiç bir insanın atesit olabileceğini inanmıyorum..ruhen ve bedenen ve mantıken en güzel din Hak dinidir,Hristanlık ve Musevilik bozulup korunmadığı için bu Hakk dini İslamiyet'tir..Kuran'ı yaşayan bir insan güzellikleri gördükçe huzur dolar..eğer ateist oldum döndüm diyorsa ya İslamiyeti bilmiyordur, ya çevresinde Müslümanım diye geçinen bilinçsiz yaşayan insanlar onun inancını zedelemiştir,zedelenmesinin sebebi de yine bilinçsizce Müslüman olmasıdır...

maviprens çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 20-09-2008   #93
Kuyucan

rage nickli kullanıcının avatarı

rage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandır

Alıntı:
Yazan: maviprens Mesajı Gör
Müslümanlığı bilen ve yaşayan bligili hiç bir insanın atesit olabileceğini inanmıyorum..ruhen ve bedenen ve mantıken en güzel din Hak dinidir,Hristanlık ve Musevilik bozulup korunmadığı için bu Hakk dini İslamiyet'tir..Kuran'ı yaşayan bir insan güzellikleri gördükçe huzur dolar..eğer ateist oldum döndüm diyorsa ya İslamiyeti bilmiyordur, ya çevresinde Müslümanım diye geçinen bilinçsiz yaşayan insanlar onun inancını zedelemiştir,zedelenmesinin sebebi de yine bilinçsizce Müslüman olmasıdır...
Görmek istediğiniz gibi görüp, öyle inanmak istediğiniz için yaptığınız genellemeler ne yazık ki hiçbir şeyi karşılamıyor.

Ateistleri bilgisizlikle itham ediyorsunuz ancak bir araştırma yapılsa ateistlerin din konusundaki bilgileri inanan pek çok insandan fazla çıkar. Çünkü bilgi sahibi olmadan ateist olan biri zaten kolaylıkla yeniden dine dönebilir. İnsanlar İslam'ı tanıyarak müslüman olmuyorlar, o şekilde yetiştirilerek müslüman yapılıyorlar. Bu diğer dinler için de geçerli. Yani müslüman bir ülkede doğduktan sonra müslüman olmak kişisel bir tercih değil, toplumsal bir yönlendirme. Yaşadığınız toplumda hangi din geçerli ise siz de aileniz ve çevreniz(aynı zamanda devlet) tarafından o dine yönlendirilirsiniz.

Siz İslamiyet'i en güzel din sayıyorsunuz, çünkü müslümansınız. Emin olun hıristiyanlar veya musevilerde kendi dinleri için böyle düşünüyorlar. İlahi olmayan diğer dinlerde de durum böyle, böyle olmak zorunda. Diyeceğim şu ki, böyle bir konuda genellemeler ile yol almak hiçbir ilerleme sağlamaz.
Eski 21-09-2008   #94
don ki$ot

kafayi yemis dusler nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Blog Mesajları: 5
kafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Yazan: sugibi Mesajı Gör
allaha şükürki senin gibi kafayı yemiş deilim henüz...ha sakın gelme gelsende seni kabul etmez bizim meclis.

ne işim var ya benim kafayı yemiş insanlarla ...hadi eyvallah...

cidden bi laflara baktım bide bana laf edenlere GURUR DUYDUM be kendimle hadi konuşun şimdi oranızla buranızla....
Once terbiyeli ol, saygili ol...Oranizla buranizla konus demek ne demektir?
Terbiyesiz ve saygisiz insanlarin meclisinde zaten isim olmaz su gibi!
Bir insanin terbiyesizligi ve saygisizligiyla gurur duymasi da ayri bir meziyettir.
Ve haklisin senin benimle isin olamaz, akip git bu yuzden kendi meclisine...
kafayi yemis dusler çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 21-09-2008   #95
Kuyucan

cizmeli kedi saygın bir insandırcizmeli kedi saygın bir insandır

Haklısınız Sevgili rage,

İtalya'da doğsaydılar katolik olacaklardı Kesinlikle orada da ateistlere karşı hristiyanlığı övüp, bizim din şöyledir böyledir gibisiden söz eden inançlı insanlar çokça vardır.

Sevgili maviprens demiş ki;

...eğer ateist oldum döndüm diyorsa ya İslamiyeti bilmiyordur, ya çevresinde Müslümanım diye geçinen bilinçsiz yaşayan insanlar onun inancını zedelemiştir,zedelenmesinin sebebi de yine bilinçsizce Müslüman olmasıdır...

Evet efendim...

Ateistlerden dönen yok mudur islama ya da diğer tanrı inancı olan öğretilere ? elbette vardır. İşte onlar ya ateizmi bilmiyordur ya da çevresinde ateistim diye geçinen bilinçsiz yaşayan insanlar onun düşüncelerini zedelemiştir. Ateizmi bilen bir insanın hala tanrı inancı olacağına inanmıyorum.

Gördüğünüz gibi sevgili maviprens, sizin yazdıklarınızla benimkiler arasında tek fark birkaç kelime değişikliği. Bu tür tartışmalar burada biter.

Ben eskiden müslümandım şimdi ateistim. Başta sugibi adlı üyelere benzeyen büyük çoğunluk (bu arada sugibi'nin son mesajına bakınca daha bir anlam kazanmış bu dediğim) sonrasında ise sorgulamalar.

Örneğin, Temel Dursun. Adam islam alimi idi Biliyordu da dini ne oldu ?
cizmeli kedi çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 21-09-2008   #96
Kuyucan

Söyleyemezler sevgili kafayı yemiş düşler. Zaten söyleyebilseydiler ben ateist olmazdım diye kesin bir sonuca varmak geliyor içimden
Eski 21-09-2008   #97
don ki$ot

kafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Yazan: maviprens Mesajı Gör
Genel olarak soyle bir bakis acisi vardir. Musluman olmayanlar 'cahil, bilgisiz, kor' insanlardir. Cunku oyle olmasalardi musluman olurlardi.
Insanlari sirf bize benzemedikleri, sirf bizim gibi inanmadiklari icin 'bilgisiz' olarak degerlendirmek ne kadar dogrudur?
Bunun disinda bilincli musluman nasil olunuyor? Mantikli musluman? Gecen gun Allahin kelami sorgulanmaz, dinde mantik yoktur gibi cumleler okuyorduk.
Simdi soyle bakalim, sorgunun olmadigi yerde mantik olabilir mi?
Mantik nedir? Dogru dusunme sanati ve bilimi diyor tdk ve ayrica ekliyor:
Dogru dusunmenin yolu ve yontemi ayrica düşüncenin ve düşüncenin varlık biçimlerinin, ögelerinin, türlerinin, olanaklarının, yasalarının ve düşünce bağlamlarının bilimi.
Peki mesela sen Kuran okudugun zaman onlarin uzerine oturup soru sorar misin? Nicin Allah bunu demistir? Allah bu ayette boyle diyor da obur ayette niye oyle demistir? (Bir ornek: (Kurani okudugumu gostermesi babinda da iyi olacak) bir ayette sizi ayri dinler olarak biraktik birbirinizle guzellikte yarisasiniz diye der obur ayette yahudileri hristiyanlari vs lanetledik manasinda bir sey yazar...Birinde kadinin erkegin tarlasi oldugundan soz eder digerinde kadinla erkegin esit oldugundan...)
Peki bunlari okudugun zaman nasil bir mantik, bilgi ve bilincle okuyorsun? Ah ne guzelmis mi diyorsun? Bir kadini tarla olarak gormenin neresi guzeldir ki?
Hasa Allahin kelami tartisilmaz mi diyeceksin? O halde mantik, akil, bilinc kelimeleriyle susleme yazini...Zira dinin kendisi bile sorma der..Sormadan, tartismadan, uzerine dusunup yorumlamadan mantik, akil, bilgi ve dusunceler nasil olusacak?
Hayir ateistleri sevmemeni anlayabilirim, onlarin dogru olmadigini dusunmeni(ki herkes kendi dogrusunu yasar) ama bilgisiz, cahil, mantik disi ve akil disi dedigin zaman duracaksin...Zira inanc farklidir, bilmek farklidir, akil farklidir...
Eski 21-09-2008   #98
don ki$ot

Alıntı:
Yazan: cizmeli kedi Mesajı Gör
Söyleyemezler sevgili kafayı yemiş düşler. Zaten söyleyebilseydiler ben ateist olmazdım diye kesin bir sonuca varmak geliyor içimden
Onceki mesajima cevap vermissin sanirim ki silmisim onu ayrintili yazmak icin.
Orada dinde mantik olmaz, allahin kelami sorulmaz diyen insanlarin mantikla, bilincle ve bilgiyle ne isi olur soyler misin manasinda bir sey sormustum.
Eski 21-09-2008   #99
Kuyucan

Hiç düşündünüz mü ?

Allah neden ibadet bekler kullarından ? İhtiyacı mı vardır buna ? Büyüklük, aciz kullardan ibadet beklemek midir ?

Ona inanmak neden önemli ?

Bencil bir tanrı olur mu ?

Hesap günü insanları ne yüzle yargılayacak bu tanrı ?

- Ey Yüce Allahım... Yaşadığım sürece tarihte ve tabiatta senin varlığına dair hiçbir kanıt yoktu. Ayrıca senin sözlerin olduğunu söyledikleri Kuran'da çelişkiler vardı. Ben de inanmadım. Ama hayatım boyunca iyi bir insan olduğumu düşünüyorum. Şerefimle yaşadım. Ahlaklı bir insanım. Sırf inanmadığım için mi beni yakacaksın ?

Hayatı boyunca ahlaklı, onuru şerefi ile yaşamış fakat ''Allah''a inanmamış nice ''iyi'' insanları, sırf inanmadığı için cehennemin dibine atabilir mi tanrı ? Ya da böyle insanları cehenneme yollayacağını söyleyen bir tanrıya siz ''iyi'' diyebilir misiniz ?

Bu kötü tanrı size, dünya ötesi sonsuz yaşamda kimbilir daha neler yaptırır değil mi ?

Eğer İslam, Hak dini ise, ölmemek için dua edin kardeşlerim.
Eski 21-09-2008   #100
Kuyucan

rage nickli kullanıcının avatarı

rage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandır

Alıntı:
Yazan: cizmeli kedi Mesajı Gör

Örneğin, Temel Dursun. Adam islam alimi idi Biliyordu da dini ne oldu ?
Turan Dursun olacaktı sanırım

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı

Bütün zamanlar GMT +2. Şu an 02:25 AM.