![]() |
![]() |
![]() |
|
BENİ HATIRLAYINIZ...!
|
dedem bir sohbette şöyle demişti; "Bir müminin imanını kafesteki kuşa, ibadetinin de o kuşu muhafaza eden kafese benzetmek lazımdır.Mevzuyu böyle mütalaa etmek lazımdır. İşte eğer ibadeti gereğince ifa edemezsek o kafes yıpranır ya da tümden terke edersek iman kuşu muhafazasız kalır. Kuş yerinden uçmasa dahi gün gelir nice vahşi taaruzlar olur ve bir kedi kapıverir." Ben müslümanın ateist oluşunu böyle bir zaviyeden de mütalaa ediyorum.
BİR DE BAKTIK Kİ HERKES OTURMUŞ BİZ AYAKTA KALDIK... http://ulugaye.azbuz.com/index.jsp |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
BENİ HATIRLAYINIZ...!
|
2.sini en kalbi duygularla dilerim....
BİR DE BAKTIK Kİ HERKES OTURMUŞ BİZ AYAKTA KALDIK... http://ulugaye.azbuz.com/index.jsp |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Sensiz
Giriş Tarihi: Oct 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadarşlar.. aranıza yeni katıldım, size bir soru sormak ile giriş yapmak istiyorum..
sizce "Allah dünyayı ve bütün kainatı, neden yaratmıştır.? sizin bakış açınız ile sebep nedir.? katkılarınızdan dolayı,şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Gezgin
|
Alıntı:
Veya benzer şekilde ibadetlerini düzgün olarak yerine getiren bir insan da dinden çıkabilir. Kaldı ki sadece dinden çıkmamak veya imanı korumak adına ibadet etmeyi samimi bulmuyorum. Alıntı:
Böyle bir konumuz mevcut, burada sorunuza bir yanıt bulabilir / bulmaya çalışabilirsiniz.
![]() Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954) |
||||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
BENİ HATIRLAYINIZ...!
|
Bu noktada Hz. Ömer'e atfedilen bir sözü nakletmek istiyorum; "İnandığın gibi yaşamazsan, yaşadığın gibi inanmaya başlarsın."
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Jan 2008
![]() |
İnsanlar inançlarıyla birlikte doğmaz, din olgusu kendi geliştirdiğimiz bir sezin değil aksine çevremizin bize dikte ettiği bir kavramdır. Şartlandırılmış dimağımız bunu olduğu gibi kabullenir ve sorgulamayı reddeder, karşıt fikirlere ise tahammül bile gösteremeyecek kadar transa dahi geçebilir kişi, yani sözün kısası inanç bireyleri hayal dünyasına hapseder ve ipnotize eder.
Ateizm ise halüsünasyonun sonudur. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Jul 2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bugün kendini müslüman sayanların çoğu İslam'ı veya dinler tarihini bilmez. Çocukluktan itibaren öğretilenlere göre bir din anlayışı oluşur ve bu böyle devam eder. Dini sorgulayan, ona eleştirel gözle yaklaşabilenler, bilgilerini arttırdıkça dinden dönebilirler. Her dinden dönen de atesit olmaz ayrıca. Dini bırakıp 'Tanrı' inancını koruyan çok insan vardır.
Ateist olmak için ise çok daha fazla bilgi sahibi olmanız gerek; eğer bilgisiz bir şekilde ateistliğe geçerseniz tekrardan çabucak dine sarılmanız da kaçınılmaz olur. İnsanlar açıklayamadıkları olaylara doğa üstü anlamlar atfederek 'Tanrı'ları yarattılar. Eğer her şeye ilahi bir anlam atfetmek isterseniz, bu çok kolaydır. Kolaycılığı bırakıp bilimsel bir açıklama peşinde koşarsanız, karşılaştığınız her olaya 'Allah'ın bir hikmeti' diye yaklaşmaktan kurtulursunuz. |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
| style developed @ GFXstyles Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0
|