Geri Dön   dipsizkuyu.net » Kültür - Sanat » Felsefe

Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler...

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 11-08-2008
Kuyucan

bnsl nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2008
bnsl farklılığını belli etmeye başlamış
Varsayılan Ynt: İnsanlar Nasil Müslümanken Ateist, Ateistken Müslüman Oluyor..?

Alıntı:
Yazan: SİTEM Mesajı Gör
İnsanlar MÜslÜmanken, Nasil Atesİt Oluyor? Ve Ya Ateİstken MÜslÜman..?
biz dinimizi kendimiz seçmeyizz. doğuştan verirlerr. eğer sorgulayabiliyorsa insan müslümanken ateist ya da hristiyan olabilirr. bu dinlerin doğruluğundan değil kişinin kendine eş hissetmesinden kaynaklanır
bnsl Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 18-08-2008
Yasaklı

Standart Topoloji iyi bir üye değildir

Müslümanlar hıristiyanlar,museviler,budistler,vs. ateist olabilirler bu doğrudur. Ancak ateistler dindar olmazlar sonradan yalandır bu söylem. Dinsel açıdan bir dine bağlı olmayıp bir yaratıcı olduğunu düşünen teist kişiler sonradan dinlerden birini seçebilirler, ancak yaratıcılık kavramının tarihsel bir yanılgı olduğunu keşfetmiş ateist insanların bir dini yeniden benimsemesi söz konusu değildir, yanılsamaya dayalı bir propogandadan ibarettir.
Standart Topoloji Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 18-08-2008
Kuyucan

Giriş Tarihi: Jul 2008
cizmeli kedi adını yakında herkese duyuracak

Yukarıdaki mesaja cevap :

Bu dahil tüm genellemeler yanlıştır
cizmeli kedi Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 19-08-2008
Yasaklı

Genelleme değil tespit. Sen kendini ne sanıyorsun önceden ve şimdi bilmiyorum. Ama gerçekler böyle işine gelmese de. Nietzsche replikleri de atma bana, Nietzsche olmuşun sen öyle sanıyosun ama hatalı algı işte.
Eski 19-08-2008
Kuyucan

hkbayram nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.
MSN ile mesaj gönder

Alıntı:
Yazan: Standart Topoloji Mesajı Gör
Müslümanlar hıristiyanlar,museviler,budistler,vs. ateist olabilirler bu doğrudur. Ancak ateistler dindar olmazlar sonradan yalandır bu söylem. Dinsel açıdan bir dine bağlı olmayıp bir yaratıcı olduğunu düşünen teist kişiler sonradan dinlerden birini seçebilirler, ancak yaratıcılık kavramının tarihsel bir yanılgı olduğunu keşfetmiş ateist insanların bir dini yeniden benimsemesi söz konusu değildir, yanılsamaya dayalı bir propogandadan ibarettir.
Nasıl birşey ki bu girişi var çıkışı yok ?? Ateist kendi fikirlerini ve görüşlerini zama içerisinde değiştirmez mi asla ? Bir tanrı yoktur derken zamanla hayır olabilir deyip değişemez mi ? Elindeki kanıtları zaman içerisinde tekrar tekrar sorgulamaz mı ? Böyle bir insanın herhangi birşey olması ,o olduğunu zannettiği her neyse ona zarar.Bir insan ne zaman sorgulamayı bırakır o zaman o artık ölüdür.O durgun bir su gibi kirlenmeye mahkumdur.Ki öğrenmenin başı sormak ve sorgulamak tan geçer.Buna herşey istisnasız dahildir.Bir inanan bile her dakka bu inancını defalarca test eder.Teslim oldum diyen bile...Hz Muhammet bile cennetle müjdelenmesine rağmen ondan emin olamamıştır.Ama anlaşılan ateistler herşeyden tamamen emin ( kesinlikle katılmıyorum bu fikre ).
Son olarak değişmeyen tek şey değişimdir.Herkes de değişir .İstisnasız herkes .Değişimin ne yöne olacağı ise tamamen gayb dır.İstatistiksel olarak ne yöne gelişebileceğini tahmin edersiniz ( yeterli veriniz varsa)ama bu onu kesin bir gerçeklik yapmaz.

Işığa perde arama .İkiyüzlülük yeter.
Karanlığa ışık arama .Samimiyet yeter.
hkbayram Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 19-08-2008
Yasaklı

Birşey değil,bir tapınak değil. Tapınaklardan kurtuluş. Kafesten kurtulmuş hayvanı orada doğmuş olsa da bir daha kendi arzusu ile o kafese sokamazsınız. Sorgulamak ile tanrı bulunmaz,sorgulanarak tüm tanrıların kökeni bulunur tam tersine ve tüm tanrıların varlığı sorgulanamaz gerçeklik kilidi altında yaşayabilmektedir. Hz. Muhammedin yaptıkları müslümanlara anlatılmış hikayelerdir. Hz. İsa Mısır ın güneş tanrısından devşirmedir ve gerçekte yaşamamıştır yoktur tarih de öyle bir karakter. Musa da yine Mısır ın Mises inden esinlenilip Moses e dönüşmüş ve bir Sargon efsanesinden sepette nil i kat edebilmiştir bebekken. Dolayısıyla hiç bir kanıtı olmayan yalanlar hakikati inanç vasıtasıyla sağlayabildikleri için "inançlar hakikat düşmanları olarak yalanlardan daha tehlikelidir." Değişmeyen tek şey değişimdir doğru, ancak bu söz inanç savunusunda ya da tanrı bilimde kullanılamaz çünkü tanrı sabit bir değişmezliğin andropomorfik toptancılığından öte bir nesnel anlam ifade etmemektedir. Sonuç olarak hastalıklı düzen saplantılarına sahip bir insan iyileştiğinde hastalığa eğilim göstermez. Bu nedenle de gerçekten doğayı kavramış ve onun ötesini düşlemenin insan kibiri olduğunu bilen biri yeniden kendi egosuna ve sonsuz yaşam dahilindeki kibirine yenilip insani bakış açısından doğma doğanın tahakkümüne ve mülkiyetine yönelik kurgulara kendini kaptırmaz. Ateistler hiç bir şeyden emin değillerdir bildiklerini söylerler bilmediklerini genellemezler. İnananlar ise bilmedikleri konularda fikir yürütüp yine bilmedikleri her şeyi tekil bir kişiliğe indirgeyip bilginin tahakkümünün ve aklın kendilerinde olduğu yanılgısında ısrar eden mantıksız insanlardır.
Eski 19-08-2008
Kuyucan

hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.
MSN ile mesaj gönder

[quote=Standart Topoloji;535224]
Alıntı:
Birşey değil,bir tapınak değil. Tapınaklardan kurtuluş. Kafesten kurtulmuş hayvanı orada doğmuş olsa da bir daha kendi arzusu ile o kafese sokamazsınız.
Hiç güvercin veya muhabbet kuşu beslediniz mi ? Veya evcil bir hayvanınız oldu mu ? Çünkü bunların tamamıda kafeslerine kendileri döner.
Alıntı:
Sorgulamak ile tanrı bulunmaz,sorgulanarak tüm tanrıların kökeni bulunur tam tersine ve tüm tanrıların varlığı sorgulanamaz gerçeklik kilidi altında yaşayabilmektedir.
Hz İbrahimin hikayesini bilirmisiniz? O ilk önce tanrısını görebildiği yerlerde aradıda sonra o surgulamaların neticesinde hakikate ulaştı.Güneşe batınca "batan şeyler benim rabbim olamaz" dedi hani.Basit bir hikaye değildir bu .Bu akılla sorgulama metoduyla nerelere varılabileceğinin işareti.Evet Allah bilinemez kilitlerinin ardındadır ama bu onun mahiyetidir .Varlığı anlamında değildir.
Alıntı:
Hz. Muhammedin yaptıkları müslümanlara anlatılmış hikayelerdir.
Hikayelerde kahramanın sakalı şerifi saklanıyormu? Elbiseleri ?Bu yaklaşımla tüm tarih de bir hikaye heralde.Çünkü elinizdeki kesin bulgu ve delillere ,hatta tarih boyunca en iyi muhafaza edilendelillere, hikaye diyebilen bir anlayıştan her şey nasibini alacaktır.
Alıntı:
Hz. İsa Mısır ın güneş tanrısından devşirmedir ve gerçekte yaşamamıştır yoktur tarih de öyle bir karakter.
Herşey hikayeyse bu da hikaye tabi ki.
Alıntı:
Musa da yine Mısır ın Mises inden esinlenilip Moses e dönüşmüş ve bir Sargon efsanesinden sepette nil i kat edebilmiştir bebekken.
O efsaneleri hikaye olmaktan kurtaran ve gerçek olduklarına inandıran nedir sizi o zaman ?Eldeki bulgular sa Kuran ı bir bulgu olarak değerlendirmeye almamanızın sebebi nedir ?
Alıntı:
Dolayısıyla hiç bir kanıtı olmayan yalanlar hakikati inanç vasıtasıyla sağlayabildikleri için "inançlar hakikat düşmanları olarak yalanlardan daha tehlikelidir."
Sakın yalan sandıklarınız hakikat, hakikat sandıklarınız yalan olmasın ?Sizi bu kadar kesin konuşturabilen gerçekleri bizimle paylaşabilirmisiniz?Ve sakın bu kanıtlarınızada biri size "ama bunlar hikaye" dediğinde kendi açmanızın içine sizi sürüklemesin?
Alıntı:
Değişmeyen tek şey değişimdir doğru, ancak bu söz inanç savunusunda ya da tanrı bilimde kullanılamaz çünkü tanrı sabit bir değişmezliğin andropomorfik toptancılığından öte bir nesnel anlam ifade etmemektedir.
Tanrı değişir demedim zaten.Değişen eşyadır, ,insandır.
Alıntı:
Sonuç olarak hastalıklı düzen saplantılarına sahip bir insan iyileştiğinde hastalığa eğilim göstermez.
Aynı şeyi temenni ediyorum bende ama bu böyle olmuyor işte.Her iki tarafta birbirine mütemadiyen değişmeye devam ediyor.Çünkü hangisinin sağlıklı olduğu noktasında ortak bir mutabakat yok.
Alıntı:
Bu nedenle de gerçekten doğayı kavramış ve onun ötesini düşlemenin insan kibiri olduğunu bilen biri yeniden kendi egosuna ve sonsuz yaşam dahilindeki kibirine yenilip insani bakış açısından doğma doğanın tahakkümüne ve mülkiyetine yönelik kurgulara kendini kaptırmaz.
Her nasıl oluyorsa iki tarafta birbirinde kibiri teşhis ediyor.
Alıntı:
Ateistler hiç bir şeyden emin değillerdir bildiklerini söylerler bilmediklerini genellemezler.
Ama tüm dinlere hikaye derler.Genelleyip tüm inananları sağlıksız yaparlar,kibirli yaparlar,mantıksız yaparlar / mı ?
Alıntı:
İnananlar ise bilmedikleri konularda fikir yürütüp yine bilmedikleri her şeyi tekil bir kişiliğe indirgeyip bilginin tahakkümünün ve aklın kendilerinde olduğu yanılgısında ısrar eden mantıksız insanlardır.
Genelleme yapmazlar mı demiştin ateistler ? O zaman siz ateist değilsiniz heralde.

Eski 19-08-2008
Compos sui!

Taedium nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Taedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalı

Bence insanlar bir dini seçtikten sonra ateist olmuyorlar.. Doğduğumuz andan itibaren bize dayatılan dinler var.. Ben doğduğumda nüfus cüzdanıma müslüman yazdılar diye, müslüman mıydım yani? Değildim elbette ki.. Büyüyüp olgunlaştıkça da baktım dinler bana anlamsız geldi ateistliği seçtim.. Hemen hemen herkes için de bu böyledir bence.. Bir insanın 20 yaşında okuyup araştırıp müslümanlığı "seçmesi" sonra da 25 yaşında vazgeçip ateist olması bana çok mantıklı gelmiyor.. Bu durumda da insanlar teistken ateist olmuş olmuyor.. Yalnızca kendine dayatılan dini ve tanrıyı reddetmiş oluyor.. Aynı durum tersi için de geçerli.. İnsanların bilinçli bir biçimde ateistliği seçtikten sonra, birdenbire teist olması bana çok zor geliyor..

Sözün özü, teistliği yada ateistliği insan kendisi seçtiği takdirde, karşı tarafa geçmesi zordur bence..

Hayat, cinsel ilişkiyle bulaşan ölümcül bir hastalıktır..
Jacques Dutronc
Taedium Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 19-08-2008
Yasaklı

Bir sürü mantık dışı yaklaşım daha.

1.Kuşlar kafeslerde yaşamazlar onlar senin düşüncendir. Doğadan koparıp aldığın hayvanların kafese dönmeye şartlandırılması onların doğalında bulunan bir özellik değildir ve ayrıca kuşun kafese dönmeye eğilimli olduğu konusu tamamen saçmalıktır. Besledim evet ama kafeste değil. Bir kez özgürlüğe alışınca da hiç bir güç onları orada yaşayıp erken yaşta hastalanıp ölmelerini sağlayamaz yazık beslediğin esir hayvanlara. Senin kafesine koydun senin oldu değil mi?

2.Hz. İbrahim yanılmış. Güneş batmaz Dünya sırtını döner. Ayrıca battı diye küçümsenecek birşey de değildir Allah a inanmadan yaşarsın ama Güneş olmadığında anında yok olursun, hatta güneş olmasaydı sen de olmazdın. İbrahim güneşe tapsaymış daha mantıklı olurmuş. Bu sorgulama falan değil şartlandırmadır. Her şeyin bir öncülünün olması bir yaratıcının olduğuna kanıt oluşturmaz sınırlı zihnin ile tümm evrini düşündüğünü zannedip onu kuttuya kapatıp bu kutuyu da bir tanrının eline verip işte bu kutuyu yapan benim tanrımdır demek düşünmek değil, saçmalamaktır.

3. O senin inanmak istediğin şey. Ben olmayan şeyler uydurup ya varsa diyen mantık dışı düşünceler vasıtasıyla yaşamı kavramaya çalışan biri olmadığım için hayatımı da ya tutarsa mantıksızlığına göre çizmem. Bildiklerimden eminim bilmediklerim hakkında da onlar da Pembe Unicorn un anlaşılamaz işleridir gibisinden hayaletler vasıtasıyla bilinemezin fantastik masallarına inanç beslemiyorum. Dolayısıyla da şu an yazıyorum. Ve sen tam da şu anda yazdığım cümleleri okumaktasın. Bunu anlamayacak kadar akılsız isen ya yanılıyorsam ya gerçekte sen değil de Pembe Unicorn yazdırıyorsa desen de o Pembe Unicorn benim. Dolayısıyla kendi kurduğun öte dünyadan faraziyetleri hiç bilmeden görmeden yaşamadan gerçek gözünün önündeki yaşadığın evreni hayali diye nitelemeye akıl diyor isen akılsızsın. Çünkü buradasın başka yerde değil, uydurma.

4. Eşya ve insan diye evrenden ayrı birşey yoktur. Evrenin dışında kurgulayabileceğin bir akıl da yoktur. Değişim süreçleri hep birlikte, senin zaman ve uzam kavramlarını yaratır. Değişmeyen şey yoktur. Dolayısıyla bir tanrı da yoktur o sadece insanın ölümsüz olmaya dair kendi kibiri ve görüntüsüdür. Öleceksin ve ruhun bedeninden önce tükenecek. Özel değilsin ve hiç bir şey özel değil. Doğadan öte bir başka gerçek de yok insana ayna olabilecek.

5.Neyin sağlıklı olup olmadığını anlamak için insanlık tarihine bakmak ve tek tanrılı zorunlu inançların ne zaman ortaya çıkıp ne derece yıkıma bahane olarak dayatılmış olduğunu bilmek gerekir. Bunu bilmiyorsan imama bakar kötülüğün onun anlattığı masallardaki şeytandan kaynaklandığını sanırsın. Şeytan denen insan hastalığı hırslar ise, zaten tapınaklardaki zincirlere vurulmuş köle zihinlerde yetiştirilmektedir.

6.Her iki taraf diye bir şey yok sizler yalancısınız o var. Kibir kendini herşeyden üstün kılmaktır. Dinler de insanlara üstün varlıklar oldukları için bir tanrının varolduğunu öğrenmelerinin şart olduğunu söyler ve aklı da insanlığı da bu ölçüye dayandırır. Ateistler üstün olduklarından ve evrenin biricik önemli unsuru olduklarından bahsetmediği gibi bir tanrıya inanmanın daha iyi olmaya yol açacağı yalanını da ayrımcı bulurlar. Dolayısıyla kimin kibirli olduğu ortadadır ancak dinsel kurumlar herşeyin ölçüsü kendileri olduğunu zanneden şarlatanlar örgütü olduğu için inançsızlığı isyan,isyanı da kibir ile özdeşleştirip herkesin aynı şeye tapınıp aynı düşünüp onlara tabi olmasına,dolayısıyla da her çağda eteklerini yaladıkları maddi egemenlerin kuklası olmalarını beklerler insanların. Maddi olan da kendileridir,ruhsuz olan da paraya tapınan da. İstisnasız hepsi dolandırıcıdır.

7.Ateistler gerçeklerden bahsederler olmayan hayaletler diyarındaki birtakım hikayelerin gerçek olduğu noktasında bir olasılığa prim tanımaları gerekmez bunun için. Bilmediği,bilemeyeceği,görmediği,ölmeden de göremeyeceği bir yer hakkında fikir yürütmek ile hiç düşünmemek ve hiçlikten bahsetmeye kalkışmak arasında en ufak bir fark yoktur. Tanrıya dair sözlerin tamamı yazılı metinlerden ibarettir ve reel hayata dair hiç bir bilgi vermezler. Fantaziler ve mitler ise gerçekliğine inanılması gereken şeyler olmayıp edebi veya didaktik olarak yorumlanması gereken eserlerdir gerçeğin kesinnn temsilleri değildir ve ilahi güçler tarafından yazılmamıştır. Hepsi insan eseridir. Dolayısıyla da hikayedir ve bu tespit doğrudur.

8. İnanıyorsan bir tanrıya, aslında noktasal bir kısmını bile bilemediğin tüm evrensel varoluşun bir tekil yaratıcı tarafından insanın çamurdan heykel yapması benzetmesiyle inşa edildiğini düşünen, tüm varoluşu insan biçimine indirgeyip evrenin tanrının eseri olduğuna ve bunun kesin olduğuna, aksinin mümkün olamayacağına inanıyorsundur. Dolayısıyla bu bir genelleme değil tanrı inancının tanımıdır. Dolayısıyla sen genelleme yaptın yoksa ateist değil misin diye soran sen akıl dışı düşünen insan, aslında Tanrıya inanmıyorsun öyleyse. Ya da akıl dışı düşündüğün için kavram kargaşası yaratarak bu mantıksızlıktan muaf olacağını zannetmektesin. Madem inanmıyorsun genellemeye tabi değilsin, neden ispata çalışıyorsun hem de asla bilemeyeceğin çünkü varlık koşulunun bu olduğu birşeyi? Hasta mısın? Evet.
Eski 19-08-2008
Kuyucan

MSN ile mesaj gönder

Alıntı:
Yazan: Standart Topoloji Mesajı Gör
Bir sürü mantık dışı yaklaşım daha.

1.Kuşlar kafeslerde yaşamazlar onlar senin düşüncendir. Doğadan koparıp aldığın hayvanların kafese dönmeye şartlandırılması onların doğalında bulunan bir özellik değildir ve ayrıca kuşun kafese dönmeye eğilimli olduğu konusu tamamen saçmalıktır. Besledim evet ama kafeste değil. Bir kez özgürlüğe alışınca da hiç bir güç onları orada yaşayıp erken yaşta hastalanıp ölmelerini sağlayamaz yazık beslediğin esir hayvanlara. Senin kafesine koydun senin oldu değil mi?

2.Hz. İbrahim yanılmış. Güneş batmaz Dünya sırtını döner. Ayrıca battı diye küçümsenecek birşey de değildir Allah a inanmadan yaşarsın ama Güneş olmadığında anında yok olursun, hatta güneş olmasaydı sen de olmazdın. İbrahim güneşe tapsaymış daha mantıklı olurmuş. Bu sorgulama falan değil şartlandırmadır. Her şeyin bir öncülünün olması bir yaratıcının olduğuna kanıt oluşturmaz sınırlı zihnin ile tümm evrini düşündüğünü zannedip onu kuttuya kapatıp bu kutuyu da bir tanrının eline verip işte bu kutuyu yapan benim tanrımdır demek düşünmek değil, saçmalamaktır.

3. O senin inanmak istediğin şey. Ben olmayan şeyler uydurup ya varsa diyen mantık dışı düşünceler vasıtasıyla yaşamı kavramaya çalışan biri olmadığım için hayatımı da ya tutarsa mantıksızlığına göre çizmem. Bildiklerimden eminim bilmediklerim hakkında da onlar da Pembe Unicorn un anlaşılamaz işleridir gibisinden hayaletler vasıtasıyla bilinemezin fantastik masallarına inanç beslemiyorum. Dolayısıyla da şu an yazıyorum. Ve sen tam da şu anda yazdığım cümleleri okumaktasın. Bunu anlamayacak kadar akılsız isen ya yanılıyorsam ya gerçekte sen değil de Pembe Unicorn yazdırıyorsa desen de o Pembe Unicorn benim. Dolayısıyla kendi kurduğun öte dünyadan faraziyetleri hiç bilmeden görmeden yaşamadan gerçek gözünün önündeki yaşadığın evreni hayali diye nitelemeye akıl diyor isen akılsızsın. Çünkü buradasın başka yerde değil, uydurma.

4. Eşya ve insan diye evrenden ayrı birşey yoktur. Evrenin dışında kurgulayabileceğin bir akıl da yoktur. Değişim süreçleri hep birlikte, senin zaman ve uzam kavramlarını yaratır. Değişmeyen şey yoktur. Dolayısıyla bir tanrı da yoktur o sadece insanın ölümsüz olmaya dair kendi kibiri ve görüntüsüdür. Öleceksin ve ruhun bedeninden önce tükenecek. Özel değilsin ve hiç bir şey özel değil. Doğadan öte bir başka gerçek de yok insana ayna olabilecek.

5.Neyin sağlıklı olup olmadığını anlamak için insanlık tarihine bakmak ve tek tanrılı zorunlu inançların ne zaman ortaya çıkıp ne derece yıkıma bahane olarak dayatılmış olduğunu bilmek gerekir. Bunu bilmiyorsan imama bakar kötülüğün onun anlattığı masallardaki şeytandan kaynaklandığını sanırsın. Şeytan denen insan hastalığı hırslar ise, zaten tapınaklardaki zincirlere vurulmuş köle zihinlerde yetiştirilmektedir.

6.Her iki taraf diye bir şey yok sizler yalancısınız o var. Kibir kendini herşeyden üstün kılmaktır. Dinler de insanlara üstün varlıklar oldukları için bir tanrının varolduğunu öğrenmelerinin şart olduğunu söyler ve aklı da insanlığı da bu ölçüye dayandırır. Ateistler üstün olduklarından ve evrenin biricik önemli unsuru olduklarından bahsetmediği gibi bir tanrıya inanmanın daha iyi olmaya yol açacağı yalanını da ayrımcı bulurlar. Dolayısıyla kimin kibirli olduğu ortadadır ancak dinsel kurumlar herşeyin ölçüsü kendileri olduğunu zanneden şarlatanlar örgütü olduğu için inançsızlığı isyan,isyanı da kibir ile özdeşleştirip herkesin aynı şeye tapınıp aynı düşünüp onlara tabi olmasına,dolayısıyla da her çağda eteklerini yaladıkları maddi egemenlerin kuklası olmalarını beklerler insanların. Maddi olan da kendileridir,ruhsuz olan da paraya tapınan da. İstisnasız hepsi dolandırıcıdır.

7.Ateistler gerçeklerden bahsederler olmayan hayaletler diyarındaki birtakım hikayelerin gerçek olduğu noktasında bir olasılığa prim tanımaları gerekmez bunun için. Bilmediği,bilemeyeceği,görmediği,ölmeden de göremeyeceği bir yer hakkında fikir yürütmek ile hiç düşünmemek ve hiçlikten bahsetmeye kalkışmak arasında en ufak bir fark yoktur. Tanrıya dair sözlerin tamamı yazılı metinlerden ibarettir ve reel hayata dair hiç bir bilgi vermezler. Fantaziler ve mitler ise gerçekliğine inanılması gereken şeyler olmayıp edebi veya didaktik olarak yorumlanması gereken eserlerdir gerçeğin kesinnn temsilleri değildir ve ilahi güçler tarafından yazılmamıştır. Hepsi insan eseridir. Dolayısıyla da hikayedir ve bu tespit doğrudur.

8. İnanıyorsan bir tanrıya, aslında noktasal bir kısmını bile bilemediğin tüm evrensel varoluşun bir tekil yaratıcı tarafından insanın çamurdan heykel yapması benzetmesiyle inşa edildiğini düşünen, tüm varoluşu insan biçimine indirgeyip evrenin tanrının eseri olduğuna ve bunun kesin olduğuna, aksinin mümkün olamayacağına inanıyorsundur. Dolayısıyla bu bir genelleme değil tanrı inancının tanımıdır. Dolayısıyla sen genelleme yaptın yoksa ateist değil misin diye soran sen akıl dışı düşünen insan, aslında Tanrıya inanmıyorsun öyleyse. Ya da akıl dışı düşündüğün için kavram kargaşası yaratarak bu mantıksızlıktan muaf olacağını zannetmektesin. Madem inanmıyorsun genellemeye tabi değilsin, neden ispata çalışıyorsun hem de asla bilemeyeceğin çünkü varlık koşulunun bu olduğu birşeyi? Hasta mısın? Evet.
Biryığın cevap hazırlamıştım ama sonra saygısızlarla tartışmayın farkı ayıramıyabilirler sözü geldi takıldı yüreyime.O yüzden saygıyı öğrendiğinizi ispat edinceye kadar alacağınız son cevap bu.Tabi bu kibirle bu yaptığınızın saygısızlık olduğunu da fark etmenizi beklemiyorum aslen .

Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı