Geri Dön   dipsizkuyu.net » Kültür - Sanat » Felsefe

Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler...

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 19-08-2008

Jeremiah nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005
Jeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalı
Varsayılan Ynt: İnsanlar Nasil Müslümanken Ateist, Ateistken Müslüman Oluyor..?

Alıntı:
Yazan: SİTEM Mesajı Gör
İnsanlar MÜslÜmanken, Nasil Atesİt Oluyor? Ve Ya Ateİstken MÜslÜman..?

( Yalnız sitem kar üyemiz direkt müslüman insanlardan açmış mevzuyu anlamam ki ne istersiniz müslümanlığı seçmiş insanları ^^ )

Bana göre insan müslüman ken (en iyi aduket'i Ryu atar ama ) müslümanlığın gerektirdiği şartlar ağır bastığından! ( buna geçim şartı diye kısaca es geçebiliriz, es geçtim diye heveslenmeyin yem de olabilir ^^ vybhnıj ), kolaylık olsun diye müslümanlığın şartlarını yerine getirmekten vaz geçip müslümanlığı veya dini, önünde bir engel sayıp uğraşmama ya inanmamaya çalışır, ortama ayak uydur maya başlar, artık ortamı nasıl bir ortam sa yada gördükleri zımbırtılar nasıl bir zımbırtı ysa. Oldumu size, sizin deyiminizle ateist...

Ateist biri nin kibir seviyesi ben ci kapasitesi düştüğü vakit inanmaya başlar, eğer bu düşüş mevzusuna vaakıf olabilirse. He bir de Allah'tan korkucan kul bilmeyecek tripleri yaşayanlar var o mevzu ayrı.

İnsanlar her gün yeni bir şey öğrenir gidilecek yol rutin olsa bile, bazı yerlerden dönüş yapmak istiyorsak, yapmak gerekir, kibir gururu bir kenara bırakarak. En iyi yolu bulana kadar bildiğiniz yol en iyi yol dur, bildiğiniz en iyi yoldan geçerken-giderken sağa sola bakmayı unutmayın. Devamlı sağa sola da bakmayın biraz da önünüze bakın, acaba bu yol nereye çıkıyor, sağ da solda durup adres sorun, kalkıp'ta oduncuya ekmek nasıl yapılır, Çiftçi'ye Traktör nasıl yapılır diye sormayın. Benim gözümde dünya bir oyun alanıdır, dönüşü çok zor olan bir oyun ''save'' olayı yok, yapılan bir hatayı bir saat içinde düzeltmek yada 40 sene sonra düzeltmek, eğer imkan olursa bizim elimizde dir.

Son olarak şu zımbırtı yı atim sonra gidim, He bu arada topoloji öyle güzel yazmışki şehir efsanelerine dönüştürmüş ^^ Onun yazdıklarına kısa bir örnek vermeden geçmek yanlış olur. M.Kemal nihayete erdiğinde herkesin gözünde kahraman kurtarıcı niteliği taşıyordu, vefatından 50 sene sonra iyi-kötü tartışması çıktı, şimdilerde ise ne kadar iyi olursa olsun yerden yere vuruluyor. ( Tamam kimse 4X4 lük değildir ama saygı denen bir şey var. ) Bir 50 sene sonra ne olacak ? 200 sene sonra ? 300 sene sonra 500 sene sonra 600 sene sonra 700 sene sonra 1000 sene sonra ? Topoloji sen bana bunun cevabını ver, ben sana ne yi bilmek istiyorsan cevaplıycam ?

ALINTIDIR.

Adam fısıldadı, " Tanrım konuş benimle" ve bir kus cıvıldadı ağaçta ama adam duymadı.

Sonra adam bağırdı " Tanrım konuş benimle!" Ve gökyüzünde bir şimşek
çaktı, ama adam dinlemedi onu.

Adam etrafına bakındı ve " Tanrım seni görmeme izin ver" dedi. Ve bir yıldız parıldadı gökyüzünde. Ama adam farkına varmadı.

Ve adam bağırdı, " Tanrım bana bir mucize göster! " Ve bir bebek
doğdu bir yerlerde. Ama adam bunu bilemedi.

Sonra adam çaresizlik içinde sızlandı, " Dokun bana Tanrım ve burada
olduğunu anlamamı sağla! " Bunun üzerine Tanrı aşağı doğru süzüldü ve adama dokundu.

Ama adam kelebeği elinin tersiyle uzaklaştırdı ve yürüyüp gitti.
Jeremiah Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 20-08-2008
Yasaklı

Giriş Tarihi: Aug 2008
Standart Topoloji iyi bir üye değildir

Alıntı:
Yazan: hkbayram Mesajı Gör
Biryığın cevap hazırlamıştım ama sonra saygısızlarla tartışmayın farkı ayıramıyabilirler sözü geldi takıldı yüreyime.O yüzden saygıyı öğrendiğinizi ispat edinceye kadar alacağınız son cevap bu.Tabi bu kibirle bu yaptığınızın saygısızlık olduğunu da fark etmenizi beklemiyorum aslen .
Klasik müslüman bahanesi. Cevap verecek mantıklı bir sözleri yoksa insanı türlü şekillerde aforoz etme taktiğini kullanırlar. Tümm dindarlarda ortak bir özelliktir. Yine inancı inançla ispat ettikleri gibi bu kez de saygıyı aklı kullanabişlecekleri her ne varsa onu kendi bencil arzularına göre belirleyip bunun dışında konuşunca yaftalarla ithamlarla herhangi bir özgün düşünce üretemedikleri için türlü Ad Hominem yaklaşımlarla yazılı metinlerin bittiği yerde kişisel saldırı yöntemini kullanarak fikirsel tartışma yaptıklarını sanarlar. Saygı diye birşey yoktur gerçekler noktasında. Kimse senden evrensel yasalara, fiziğe saygı duymanı beklemiyor gerçekler saygıya ihtiyaç duymaz inanca da. Uydurulmuş hikayelere saygı göstermek bahanesiyle de Dini legal kılmak ve yalanlarına ortak olmak mecburiyetinde de değil hiçkimse. Fantazilerin senindir kendi içinde neye istersen inan. Ama bilmediğin konuda aslında herşeyi şu yaratmış, bu yaratmış, herşeyin sebebi budur ahan da ispatı bak burada yazıyor diye ahkam kesmek duyguların toptancı tüccarlığına soyunmak dışında bir anlam ifade etmez.

Farzet ben görünmez bilinmez,duyulamaz,anlaşılamaz,anlaşılsa da yanlış anlaşılacak olan belirsizlik kelebeğinne tabiyim ve bu yaptığından ötürü seni intergalaktik doğal düşünce konsorsiyumundan kovuyorum son mesaj olarak hadi bakalım. Hayret ya adamlar rahip olmuş, illa inanacaz onlara inanmasak da ihtimal verecez yoksa saygısısız bu saçma yöntemle koruyabiliyorlar anca kendilerini gerçeklerden.
Standart Topoloji Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 20-08-2008
I am the Walrus

The Beatles nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Blog Mesajları: 1
The Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandır

Ben müslümanım ama dini eleştiririm saçma bulunduğum noktalarına inanmam mesela evrim teorisinidestekleyen bir müslüman gördünüz mü hiç ...

When i get older,Losing my Hair
Will you still Need me ? Will you still feed me ?
When im sixty-four
- The Beatles
The Beatles Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 20-08-2008
Kuyucan

nesa nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2008
nesa bir mücevherdirnesa bir mücevherdirnesa bir mücevherdir

neye nasıl inanacağını bilmiyenler inanç dünyalarında her değişikliğe açık olurlar
nesa Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 09-09-2008
Kuyucan

Giriş Tarihi: Oct 2007
agustin iyi bir üye değildiragustin iyi bir üye değildiragustin iyi bir üye değildiragustin iyi bir üye değildir

Alıntı:
Yazan: Dave Mustaine Mesajı Gör
Ben müslümanım ama dini eleştiririm saçma bulunduğum noktalarına inanmam mesela evrim teorisinidestekleyen bir müslüman gördünüz mü hiç ...

Zuhahaha

Önce dini eleştiririm demiş sonra örnek olarak evrim teorisini vermiş..

Kaybol gözüm görmesin
agustin Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 15-09-2008
Kuyucan

SevdaYeli38 nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2008
SevdaYeli38 adını yakında herkese duyuracak
MSN ile mesaj gönder

oncelikle ozur dilerim sizin gibi super kelimerler kullanamiyorum turkcem az
konuya gelelim... fark ettiyseniz ataist iken veya hiristiyan iken muslauman olan insanlarin sayisi daha cok . musluman olup din degistiren zaten islam dinini kavrayamamistir zaten bu insanlarin coguda munafik gibilerdir. cogu insan var sedece kimlikte din islam yazar yasantilariyla belli olmaz. bu insanlarda bakarlarki ataistlik ozgur olmak degisirler kalben islama inanmamislardir zaten veya gercek anlamda anlamaya calismamislardir .
bu bence tabiki.

Sevda_Yeli
BIR SEVDASIN |C¤|TüRkiYe ¤.¤BIZ KI USTASIYIZ VATAN SEVMENIN,BIZ BU VATANI KARSILIKSIZDA SEVERIZ¤.¤
SevdaYeli38 Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 17-09-2008
Kuyucan

rage nickli kullanıcının avatarı

rage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandırrage herkesin tanıdığı bir insandır

Alıntı:
Yazan: SevdaYeli38 Mesajı Gör
cogu insan var sedece kimlikte din islam yazar yasantilariyla belli olmaz.
Bize sormuyorlar ki oraya 'islam' yazarken. Şimdi gidip 'ben müslüman değilim değiştirin ateist yazın' desem başıma neler gelir acaba? Zaten yaşantını uydurmuyorsan bile sorun, bir de kimliğe yazsak açık hedef oluruz

''Timeo hominem unius Libri''
rage Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 17-09-2008
Gri
Gezgin

Gri nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı
MSN ile mesaj gönder

Burada sorun kimlikteki din hanesinde "İslam" veya "İnançsız" yazması değil, o din hanesinin olması.

Hiç olmaması daha iyidir bence.

Hükümetin görevi yurttaşı hataya düşmekten kurtarmak değildir; yurttaşın görevi hükümeti hataya düşmekten kurtarmaktır.

Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954)
Gri şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 17-09-2008
Kuyucan

cizmeli kedi adını yakında herkese duyuracak

Bir devlet düşünün ki hem laik olsun hem de vatandaşlarının inançları için ''senin ki doğru, senin ki yanlış'' diye nitelesin. Özellikle alevilerin bu konuda büyük sıkıntısı var. Yüzyıllardır astık kestik hepsini sırf bu yüzden. Laik devlet bile yaralarına merhem olamadı ya da devlet laik değildi. Laik olmadığı kesin. İçinde kimliklerde ki din hanesi ve diyanet işleri başkanlığı gibi örnekleri arttırılabilir pek çok yanlış gibi.
cizmeli kedi Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 17-09-2008
hєp тєк hєp γєк..

okang92 nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: May 2008
Blog Mesajları: 1
okang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandır

ben bu konuya yazmıcam.. Okumucamda bi daha.. Müslüman olarak hayatıma devam edip ölmek istiyorum.. yoksa cıkarım yani..

Roger That..!!
okang92 Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı

Bütün zamanlar GMT +2. Şu an 03:38 PM.