![]() |
|
|||||||
| Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler... |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#71 | ||
|
Huge ego, sorry.
|
|
|
|
|
#72 | |||
|
ağlak
|
Alıntı:
nasıl bır zıhnıyettır kı karsısındakının ınanıslarına saygı duymaz ve bu durumla gurur duyar anlamıyorum.. ayrıca: içi boş ınsan kavramı bence bılımden uzak kalanlar ıcın soylenmesı gereken bı deyım.bunu dini zemınde ele almak cahıllıgın gösterısı sanırım
|
|
|
|
#73 | ||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Aug 2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
üslubundaki indirgemeci, genellemeci, saldırgan eğilime azıcık içgörün olsa , o üslubu eleştirmekle inananları eleştirmek arasındaki farkı anlardın belki..o üslubu eleştirenleri inanmamakla itham etmek senin haddin değil.
|
|
|
|
#74 | ||
|
hєp тєк hєp γєк..
|
Tay-yeap bu konuyu okusa napar acaba..
Ergenekon v2.1 beta sürüm ü çıkarır , bizide çeker içeri..
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Jul 2008
![]() ![]() |
Sevgili sugibi'nin yazdıklarına hak veriyorum aslına bakarsanız. Biliyorsunuz yahudiler ırkçıdır ve buna tanrısal bir nitelik kazandırmışlar. Bir yahudi, müslüman ya da diğer insanlara sevgili sugibi'nin sergilediği aynı saldırgan, faşizan, benim ki doğrudur dayatmasını sergiler.
Eee ne yapacaz şimdi ? Onlarınki de inanç ! Sevgili sugibi'nin sözlerini tanrısı da onaylıyor zaten. Ona ibadet etmeyenlere hayvan, pislik , sapık, geri zekalı gibi niteleyen bir tanrıya inanan insanlardan ne beklenebilir ki ? Yahudi ben üstünüm der, müslüman ise, sen pisliklin hayvansın der. Düşünün yüzyıllardır bunca akan kanın, işkencenin zulmün nedeni olur bunca ''akıl yüklü'' neden ! Ateistler her inanca sapabilir mi peki ? Evet bu muhtemel. Peki bu ülkede ki ateistler ağaç kavuğundan mı çıktı ? Kuru kuru tanrı tanımadığı için kendine ateist diyen biri, ateist değildir. Ayrıca materyalist olmalıdır. Dinler hakkında bir bilgi birikimi olmalıdır. Yoksa yine insanların kişisel tecihlerinden ötürü onlara geri zekalı boş insanlar diyen misyonerlerin ağına düşmesi kuvvetle muhtemel. |
||
|
|
|
|
|
#76 | ||
|
don ki$ot
|
su gibiler hep oyledirler akip akip giderler...Ustun oldugunu dusunmek kibirdir ve su gibiler dinde kibirin gunah oldugunu nedense hic hatirlamazlar...Ama inanirlar, neye ve kime? Kibiri gunah kilan yaraticiya...Ha islam hosgoru dinidir derler bir de su gibiler...Sonra Mevlana'dan sozleri imza secerler. 'Gel gel ne olursan ol yine gel' diyen Mevlana'dan. Ah bu celiskiler! Ah bu celiskiler!!!
|
|
|
|
#77 | ||
|
Kuyucan
![]() ![]() |
Kibir vardır müslümanlarda sayın kafayı yemiş düşler;
Bu memlekette ne çok islama inanmayan insan var ve hepsi ''sugibi''lerden korktuğuna inandıkları şeyleri savunamıyorlar bile. Üç kişi beş kişi değil malesef sugibiler. Malesef toplumunda çoğunluk. Zaten Kuran'da da yazar Hristiyanları yahudileri dost edinmeyin, sonra müşrikleri yakaladığınız yerde öldürün, sıkı sıkı bağlayın gebertin gibi sözler. Erkeği kadından üstün yarattık vs. vs. her türlü kibirin alası var. Tanrı sözü Kuran'da ! |
||
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
don ki$ot
|
Evet onlar ayri bir celiskidir. Fakat bunlari konusmaya gelmez..Yok konusmaya kalkiyorsun sonra kiyamet kopuyor...
En sonunda klasik bir cevap yapsiyor ëkrana: 'Dinde mantik olmaz. 'Akilci dusunmeyeceksin' SAdece inanacaksin. Koru korune...Sormayacaksin. Birak, allahin lafini sorgulamak sana mi kaldi? Ne celiskisi ne bilmem nesi? Kafir!!! Ne diyorduk? Insan ateistken musluman olabilir, hristiyan olabilir... Muslumanken ateist olabilir.. (Sora sora bagdat bulunur, dusune dusune ateist olunur... )Ha bir de su gibiler...Akip akip giderler...
|
|
|
|
#79 | ||
|
Kuyucan
![]() ![]() |
Bizi farklı kılan tarihte, tabiatta, tabiatın önünde ya da ardında bir tanrı tanımamamız değil. Tanrı diye hürmet edileni tanrıya benzer bulmamamızdandır. Nietzsche
Bize ben dahil değilim Konu mantıktan açılmıştı
|
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|