dipsizkuyu.net  

Geri Dön   dipsizkuyu.net > Kültür - Sanat > Felsefe
Anasayfa Forum Oyun Parkı

Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler...

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 19-09-2008   #81
Kuyucan

Giriş Tarihi: Jul 2008
cizmeli kedi saygın bir insandırcizmeli kedi saygın bir insandır
Varsayılan Ynt: İnsanlar Nasil Müslümanken Ateist, Ateistken Müslüman Oluyor..?

Bir filozofun halt yiyeceği ihtimalini, ona halt yemiş diyen sıradan bir insanın söylemine karşı daha bir halt yediği gerçeğinden daha düşük olduğunu anlarım ben. Başkada birşey demem.
cizmeli kedi çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 19-09-2008   #82
Tembellik Kutsaldır!

kisitli optimizasyon nickli kullanıcının avatarı

Blog Mesajları: 2
kisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandır

Toplum insanı böyle işte adam doğru mu dedi yanlış mı dedi diye sorgulayan bir kişiye adamı ilah edip sunmak da çok bambaşkaymış.
Eski 19-09-2008   #83
don ki$ot

kafayi yemis dusler nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Blog Mesajları: 5
kafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Yazan: cizmeli kedi Mesajı Gör
Tanrı diye hürmet edileni tanrıya benzer bulmamamızdandır. Nietzsche
Evet insan duruyor ve diyor ki 'tanri gercekten boyle soylemis olabilir mi?' 'Olamaz diyor elbette kafa icindeki kurtcuklar diyelim...(mantik demeye gelmiyor)
Cehennemde yakacak, carpacak, gozlere kursun dokecek (bunu da yeni ogrendim) vs vs
Tanri bu kadar gaddar ve acimasiz mi? Merhametlilerin merhametlisi?
Insan tarihe doneceksek tanriyi hep kendi gibi dusunmustur. Mitolojiyi azicik karistirdigimizda o tanrilari insandan ayiran 'olumsuzluk' ve 'ustun gucler' disinda hepsi siradan insanlar gibidirler..Cok tanrili tek tanrili hepimiz tanriyi insan modelinde dusunmusuz...
Carpar, boler, yakar, yikar, dagitir...
Nicin?
Tanri bu oyunu niye yazdi? Oscar?
Neyse konuyu yine kendisine cekelim...Insanoglu cig sut emmistir, nankor bir kedidir...O yuzden muslumanken ateist oluyordur.
kafayi yemis dusler çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 19-09-2008   #84
Kuyucan

Sevgili kısıtlı optimizasyon;

Nietzsche okuyan ya da onunla ilgili biraz genel kültür sahibi birinin sürü insanı hakkında ki düşünceleri malumdur sanırım.

Elbette ki herkes eleştirilebilir. Benim karşı olduğum bir filozof hakkında ya da onun söylemleri için ''halt yemiş'' demek benim için hiçbirşey ifade etmiyor.
Eski 19-09-2008   #85
don ki$ot

kafayi yemis dusler nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Blog Mesajları: 5
kafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalı

Bir sey ifade etmiyorsa sevgili cizmeli kedi uzerine durma ki bir sey ifade ediyormus gibi tepkiler alma ki konu dagilmasin...

Evet ayni tekrari cok yaptim gene yapayim nerde kalmistik?

Insanlar nasil musluman olur? Yani ateistken?
Gecen gun kizin birini televizyonda gordum, birine asik olmus, muslumanmis o da musluman olmus, aglayarak ne kadar mutlu oldugunu anlatti. Musluman olunca hafiflemis...''Tum gunahlarini obur dinde birakti' ya ondandir...Oysa o gunahlarin hicbiri kendinden ayrilmadi, ask bitince gene turemesinler?
Bunlari kendi kendime dusundum elbet tvde gostermediler...
Insan demek ki asik olunca musluman olabilir tezini cikarabiliriz manasinda yazmak diledim ve yazdim...
Asik olup ateist olan var mi henuz televizyonda oyle bir habere rastlamadim...
-isin ozu insan insani etkiler, eker bicer seklinde olabilir-
kafayi yemis dusler çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 19-09-2008   #86
Tembellik Kutsaldır!

kisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandır

Sayın çizmeli kedi,

İnsanları inançları ya da inançsızlıkları üzerinden sınıflandırmak çok saçma. Bu noktadan kurulan farklar da en az o kadar saçma. Değil Nietzsche gerçekten tanrı çıksa gelse gene saçma. Ne inançlılar gördüm adamlarla her konuda konuşabilirdik, ölesiye eğlenirdik. Ne inançsızlar ya da deistler ya da agnostikler gördük ki ne beyinleri ne de üstünde konuşabilecek fikirleri vardı. Bu yüzden böyle genellemeler hep saçma kalacak "bence".

Post modern çağda yaşıyoruz her şey birbirine girmiş durumda. İnan bu adamlardan daha kaliteli insanlar var, yaşıyorlar. O yüzden "...bir filozofa ha!" diye başlayan cümleler putlaştırmaktan başka bir şey olmadığı gibi "herkes eleştirebilir ama sen de kim oluyorsun ki.." diye cümlelerle de süslenebilir. Süsleniyor da. Ha benim böyle bir iddiam yok ama bu konuda neden halt yediğini bir önceki paragrafta belirttim.

Konuya bağlı kalmamız gerekiyorsa insan default durumda inançlı olmadığı gibi ateist de değildir. Bu yüzden bu tip geçişleri yadırgamıyorum. Sadece Cem Karaca dışında ona ayrı gıcığım var ve sadece gıcığım var.
Eski 19-09-2008   #87
Kuyucan

Sayın kısıtlı optimizasyon;

Sugibi adlı üyenin yorumunu okuyunca, itici bulduğumu ve canımın biraz sıkıldığını söyleyebilirim. Çünkü o kadar çok butür hakaretler duyuyoruz/okuyoruz ki. O yüzden biraz sert eleştiride bulunmuş olabilirim. Yine de tüm müslümanlardan özür diliyorum.

Sizi kırdıysamda ayrıca özür dilerim. Fakat bu şöyle böyle gibi, genel geçer şeyler, halt yemiş, o da kim gibi söylemleriniz, benim için halen hiçbirşey ifade etmeyen boş söylemler olduğunu değiştirmeyecektir.

Alıntı:
Yazan: kafayi yemis dusler Mesajı Gör
Insanlar nasil musluman olur? Yani ateistken?
Gecen gun kizin birini televizyonda gordum, birine asik olmus, muslumanmis o da musluman olmus, aglayarak ne kadar mutlu oldugunu anlatti. Musluman olunca hafiflemis...''Tum gunahlarini obur dinde birakti' ya ondandir...Oysa o gunahlarin hicbiri kendinden ayrilmadi, ask bitince gene turemesinler?
Bunlari kendi kendime dusundum elbet tvde gostermediler...
Insan demek ki asik olunca musluman olabilir tezini cikarabiliriz manasinda yazmak diledim ve yazdim...
Asik olup ateist olan var mi henuz televizyonda oyle bir habere rastlamadim...
-isin ozu insan insani etkiler, eker bicer seklinde olabilir-
Neyse konuya dönelim

İnanç kişisel bir tercihtir. Yalnız şu bir gerçek ki, doğumdan aklımızın ermeye başladığı çağlarımıza dek bize öğretilen (gerek dogma gerek gerçeklere) inanıyoruz. İnsanın uzun yıllar kabullendiği, hayata karşı ya da dünya ötesine karşı düşüncelerini değiştirmesi kolay değil.

Dolayısı ile sağlam temellere dayanmayan her inanç, fikir değişebilir.

Bir ateist, materyalist olmadıktan sonra ateist değildir bana göre. ve her türlü metafizik inançlara kayabilir.

Bir müslümanın ise ateist olması için sayısız neden vardır.
Eski 20-09-2008   #88
Gri
Huge ego, sorry.

Gri nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı
MSN ile mesaj gönder

Alıntı:
Yazan: cizmeli kedi Mesajı Gör
Fakat bu şöyle böyle gibi, genel geçer şeyler, halt yemiş, o da kim gibi söylemleriniz, benim için halen hiçbirşey ifade etmeyen boş söylemler olduğunu değiştirmeyecektir.
Bakmayın siz halt yedirenlere.

Hayatta her şeyi bildiğini, her kitabı yalayıp yuttuğunu, her filozofu hatmettiğini sananlardan sakınmak lazım zaten, değil mi?

Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954)
Gri şu an çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 20-09-2008   #89
Tembellik Kutsaldır!

Sosyal statü dediğimiz şey güç kazanım yarışında kişinin kendisine attığı en büyük tokattır.
Eski 20-09-2008   #90
Gri
Huge ego, sorry.

Gri nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı
MSN ile mesaj gönder

Peki.

Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954)
Gri şu an çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı