Geri Dön   dipsizkuyu.net » Kültür - Sanat » Felsefe

Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler...

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 24-11-2007
  post #1
Yasaklı

Giriş Tarihi: Jan 2006
iXiR35 bir mücevherdiriXiR35 bir mücevherdiriXiR35 bir mücevherdiriXiR35 bir mücevherdir
Varsayılan Sevmek Kocaman Bir Yalan mı ?

Sevgi dediğimiz kavram ne kadar da göreceli bir duygular bütünlüğü içeriyor hiç düşündünüz mü ??

Birini çok sevebiliyorsunuz ve hatta delicesine aşık olabiliyorsunuz ama o sizin için hiç bir şey hissetmeden dostlukdan kardeşlikden bahsedebiliyor size abi ya da abla diye hitap edebiliyor...... Oysa siz onu gördüğünüz anda kalbiniz sıkışıyor onun için her zaman en iyisi olsun istiyorsunuz evet belki oda sizi çok seviyor ve sizin için en iyisini istiyor ama sizi görünce kalbi sıkışmıyor yüreği pırpır etmiyor ve bu sizi deli ediyor.

Birde madalyonun diğer yüzüne bakın ; yakınınızda ama çok yakınınızda birisi sürekli görüşüyorsunuz ve her an bir takım konular hakkında görüşmeye devam etmek zorundasınız..
Ve süreç ilerliyor sizin yakınınızda olan ve sizin değer verdiğiniz bu insanın aslında sizin bakış açınızdan çok farklı bir pozisyonda olduğunu görüyorsunuz.. Siz ona dost gözü ile bakarken o size deli gibi aşık olmuş her an sizi görebilmek için olmadık planlar yapıyor olmadık eziyetlere katlanıyor ve hatta sizinle bir kaç dakika birlikte olabilmek için bir çok kişiyi karşısına bile alabiliyor ... siz bütün olanlar karşısında ne yapabiliyorsunuz ona dostluğunuzu sunmak ve biraz zamannınızı ayırmak dışında .... peki bu onun için yeterli oluyormu süreç içerisinde verdiklerinizin daha fazlası ihtiyaç haline gelmiyor mu ?? Ya ona istediklerini verememek den mutsuzmusunuz yoksa başınızı alıp gitmek mi gerekir sizi unutup yeni ufuklara yelken açarak mutlu olabilmesi için .....
Bence hiç birisi değil ...
Bir kere kendi hayatınızı yaşamaya devam etmelisiniz...
Eğer size sunulan bu duygular sizinde çok değer verdiğiniz ve kolladığınız birinden geliyorsa ki bu her iki cinsiyet içinde geçerlidir.. Süreç içerisinde onun duygularına karşılık verme güdümü ile karşı karşıya kalırsınız . Ancak bu nokta da çok ince bir yol ayrımına gelmişsinizdir..

Eğer ondan biraz olsun hoşlanıyor ve bundan sonraki birlikteliğinizin bu yolda olması şeklinde karar alıyorsanız şunu unutmayınız ki bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Asla iki eski dost olamayacaksınız ve günün birinde onu tamamen kaybetme riski ile karşı karşıyasınız.. yaşayacağınız bir kaç güzel gün,ay ya da yılın karşılığında o insanı sonsuza kadar hayatınızdan çıkarmak zorunda kalabilirsiniz ... Bu riske değer diyorsanız hiç durmayın ve devam edin...
Süreç içerisinde yaşananların getirdiği bir sonuç olarak görülecektir ki bu tür birlikteliklerde hiç bir şey dostluklar döneminde olduğu kadar berrak olamıyor. İşin içine kıskançlıklar girmeye başlıyor , daha önce birbirine her şeyini rahatlıkla anlatabilen insanlar artık bir birinden bir takım şeyleri gizler hale gelmeye başlıyorlar ve ilişki yara almaya başlıyor ve süreç bitiminde ağır yaralarla kayıplar başlıyor.

Bir de diğer türlüsünü düşünün ; sizin değer verdiğiniz bu dostunuzun aşkına karşılık vermediniz ve bu şekilde bir ilişkiyi devam ettirmeye çalıştınız.
Bu sefer gerçekten çok daha dikkatli olmak gerekiyor en ufak bir hareketinizden ümitlenebilir ya da tam tersine en ufak bir hareketinziden incinebilir.
Bu durumda en doğrusu herşeyi ortaya dökülmesini sağlayarak açıkca konuşarak bu tür bir beklentiye karşılık veremeyeceğinizi kendisine iletmekdir bir an önce..
Ve dostlar sevmek dedikleri aslında kocaman bir yalandır ....
Seversiniz bir güzeli gönülünüze sultan edersiniz
hani başımda som altından tacım der
Ayaklarına halılar serersiniz bunun rengi kırmızı değil der
Dönersiniz arkanızı başınızı alıp gidercesine
Sakın ha ölürüm ben sensiz geçen her binlerce kere
Düş olur geleceğim gözlerimden akan yaşlara set olur
Ve gecelere döner gündüzlerim bensiz göremem
Şair olur o gönlünün sultanı daha ne dizeler döker
Gidemezsin kalırsın biçare şımarık sultanının yanında
... Ve anlar ki sende onsuz olamayacaksın bir kez daha
Başlar bu sefer gözün kaydı sarışının saçına

aklın takıldı esmerin tadına
Saat oldu akşam yedi nerde kaldın Allah aşkına
Onsuz da olmaz anlayacağın onunla da
Ve dostlar sevmek dedikleri aslında kocaman bir yalandır ....
iXiR35 Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 24-11-2007
  post #2
Sensiz

SİBEL nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
SİBEL çevresine ışık saçıyorSİBEL çevresine ışık saçıyorSİBEL çevresine ışık saçıyorSİBEL çevresine ışık saçıyorSİBEL çevresine ışık saçıyorSİBEL çevresine ışık saçıyor
Varsayılan Ynt: Sevmek Kocaman Bir Yalan mı ?

Sevmek Yalan DeĞİldİr, Yeterkİ İnsanlar GerÇekten Seven İnsanlarin Da OlacaĞina İnansinlar, GÜvensİnler.....

Ben seni düşünüyorum seni
Hani tıpkı o ilk günlerdeki gibi...
SİBEL Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 24-11-2007
  post #3
Gri
Yönetici

Giriş Tarihi: Nov 2004
Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı

Yazının kaynağı?
Gri şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 25-11-2007
  post #4
Yasaklı

Giriş Tarihi: Jan 2006
iXiR35 bir mücevherdiriXiR35 bir mücevherdiriXiR35 bir mücevherdiriXiR35 bir mücevherdir

Alıntı:
Yazan: Gri Mesajı Gör
Yazının kaynağı?
yazıyı PC'deki beğendiğim yazılar içerisinden bulmuştum.. ve bunu nereden aldığımı veya yazdığımı inanın hatırlamıyorum... kimbilir belkide ben yazmışımdır..!
iXiR35 Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 25-11-2007
  post #5
Gri
Yönetici

Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Yazan: iXiR35 Mesajı Gör
yazıyı PC'deki beğendiğim yazılar içerisinden bulmuştum.. ve bunu nereden aldığımı veya yazdığımı inanın hatırlamıyorum... kimbilir belkide ben yazmışımdır..!
Yazının aynısını pilli network'ün gudubet sitelerinden birisinde daha gördüm de o yüzden sordum, kaynak göstermek iyi bir şeydir ayrıca.
Eski 25-11-2007
  post #6

Jeremiah nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005
Jeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalı

Sevmek yalan değil ihtiyaç tır.
Jeremiah Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 25-11-2007
  post #7
hımını mımını mınt.

dontsorry nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
dontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalı

belki çok kocaman değil ama minik bir yalandır

Susmaya değecek birşeyler elbet bulur insan. Ama konuşmaya değecek güzellik her zaman bulunmuyor.
dontsorry Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 25-11-2007
  post #8
Gri
Yönetici

Ayrıca kocaman bir yalan değil ama küçücük bir domates olabilir.
Eski 25-11-2007
  post #9
ağlak

D'Leh nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Blog Mesajları: 1
D'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalı
MSN ile mesaj gönder

ben sevmemın yalan olduguna ınanmıyorum..sevmek vardır ve gercektır..zaten yalan olursa sevme kavramının anlam ve onemınden yoksun olur dıye dusunuyorum

sevıyorum o halde varım dıyorum..

hıckırık gizlidir her kahkahamda
aglarken gulmeye tiryakiyim ben
inanmayin sakin yasadigima
yasarken olmeye tiryakiyim ben ...
D'Leh Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 25-11-2007
Gri
Yönetici

Alıntı:
Yazan: ÖZENÇ Mesajı Gör
sevıyorum o halde varım dıyorum..
Bak bu çok güzel bir ifade, sevmek, o insana emek vermek insanın farkındalığını da arttırıyor bence, sevdikçe büyüyor insan, sevdikçe farkediyor birçok şeyi...

Not: Çiçekler, böcekler, lay lay layyy!..
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı