![]() |
|
|||||||
| Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler... |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#102 | ||
|
Melodiler Yumağı
|
umut etmeden yasanır ya ama ne denli yasanır bilinmez az once bi tv programında unutulmus bir yeşilcam emektarını gosteriyodu o adam diyo ki "hiç bir umudum kalmadı yaşama dair" ve yasamaya devam ediyor ama yasaması bir virane hayat tarzı yarını olmayan bir yasam....
|
|
|
|
#103 | ||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Oct 2008
![]() |
Umut etmeden de yasanır. Gelecege dair hic bi düsüncesi olmayan, hic bi amacı olmayan insanlar da vardır, intihar etmeyip yasamaya devam eden...
Bu insanlar, sıramı saldım zamanımın dolmasını bekliyorum derler... Tabii günlerin geçip bitmesini beklemekte umuttan sayılabilir
|
||
|
|
|
|
|
#104 | |||
|
NEDENCAN
Giriş Tarihi: Apr 2007
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Sana katılmıyorum.İnsanları umut etmeye yönlendirenlerin düsturu,çabalamayı bırakıp beklenti içinde yaşamalarını sağlamaktır.Çünkü bekleyen insan,o konuda hiçbir çalışma yapmaz.Hep umut eder;fakat,umut ettiği tek şeye ulaşamaz.Umut etmeyen insanlar asla beklenti içinde olmazlar,böylece hayal kırıklığına uğramazlar.Çünkü beklenti içinde olmak demek kendini o konuda şartlamak demektir.Umutla beklemek demek,başkalarının yönlendirmesine açık olmak demektir,bir nevi o durumun kölesi olmaktır.Beni yetiştiren tüm büyüklerim de,ben de,benim yetiştirdiklerim de hiç umut etmedik,etmeyeceğiz de.Hep amacım oldu benim,yaşadığım sürece olacak da;yapabileceğimi yaptım,yapamayacağımı eğer maddi ve manevi zarar göreceksem bıraktım.O konuda umut etmediğim için de beni hiç rahatsız etmedi. Asla "Sıramı saldım,zamanımın dolmasını bekliyorum." demedim.Bu tarz umutsuz söylemler umut eden insanlardan duyulur,amacına ulaşmak için çalışan insanlardan değil. |
|||
|
|
|
|
|
#105 | |||||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Oct 2008
![]() |
Alıntı:
Umut ettigi tek şeye ulaşamaz Mı ? Söyledigim seyde ulaşılabilicek nasıl bi umut var ki. Hayat hiçlik artık, herşeye hiç gözüyle bakan biri. Zamanın dolması da bu hiçliğe dahil. Alıntı:
Alıntı:
Bu tarz söylemler, zamanında amacı ve umudu olan fakat basaramamıs, herseyden elini etegini cekmis, ilerki zamanda da ''amacı ve umudu'' olmucagını, olsa da buna izin vermiceni dusunen insanlardan duyulur..... |
|||||
|
|
|
|
|
#106 | ||
|
sevgi seli
Giriş Tarihi: May 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
umut etmeden asla yaşanmaz ben yaşayamam yaşarsam eğer maf olurum umut benim yaşama amacım sabahları uyanınca şöyle 5 dk düşünürüm belki olur dediğim çok şeyler düşünürüm ama belki kısmet herşey kısmet ....
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|