dipsizkuyu.net  

Geri Dön   dipsizkuyu.net > Kültür - Sanat > Felsefe
Anasayfa Forum Oyun Parkı

Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler...

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 19-10-2008   #101
Kuyucan

deepest nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
deepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalı
Varsayılan Ynt: Umut etmeden yaşanır mı?

ben yaşıyorum.hayatın bana verdiği sürprizlere hazırlıklıyım.
Eski 20-10-2008   #102
Melodiler Yumağı

dukha nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2008
dukha farklılığını belli etmeye başlamış
MSN ile mesaj gönder

umut etmeden yasanır ya ama ne denli yasanır bilinmez az once bi tv programında unutulmus bir yeşilcam emektarını gosteriyodu o adam diyo ki "hiç bir umudum kalmadı yaşama dair" ve yasamaya devam ediyor ama yasaması bir virane hayat tarzı yarını olmayan bir yasam....
Eski 21-10-2008   #103
Kuyucan

Cordy farklılığını belli etmeye başlamış

Umut etmeden de yasanır. Gelecege dair hic bi düsüncesi olmayan, hic bi amacı olmayan insanlar da vardır, intihar etmeyip yasamaya devam eden...
Bu insanlar,
sıramı saldım zamanımın dolmasını bekliyorum derler...

Tabii günlerin geçip bitmesini beklemekte umuttan sayılabilir
Cordy çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 22-10-2008   #104
NEDENCAN

selen nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
selen bir mücevherdirselen bir mücevherdirselen bir mücevherdir

Alıntı:
Yazan: Cordy Mesajı Gör
Umut etmeden de yasanır. Gelecege dair hic bi düsüncesi olmayan, hic bi amacı olmayan insanlar da vardır, intihar etmeyip yasamaya devam eden...
Bu insanlar, sıramı saldım zamanımın dolmasını bekliyorum derler...

Tabii günlerin geçip bitmesini beklemekte umuttan sayılabilir

Sana katılmıyorum.İnsanları umut etmeye yönlendirenlerin düsturu,çabalamayı bırakıp beklenti içinde yaşamalarını sağlamaktır.Çünkü bekleyen insan,o konuda hiçbir çalışma yapmaz.Hep umut eder;fakat,umut ettiği tek şeye ulaşamaz.Umut etmeyen insanlar asla beklenti içinde olmazlar,böylece hayal kırıklığına uğramazlar.Çünkü beklenti içinde olmak demek kendini o konuda şartlamak demektir.Umutla beklemek demek,başkalarının yönlendirmesine açık olmak demektir,bir nevi o durumun kölesi olmaktır.Beni yetiştiren tüm büyüklerim de,ben de,benim yetiştirdiklerim de hiç umut etmedik,etmeyeceğiz de.Hep amacım oldu benim,yaşadığım sürece olacak da;yapabileceğimi yaptım,yapamayacağımı eğer maddi ve manevi zarar göreceksem bıraktım.O konuda umut etmediğim için de beni hiç rahatsız etmedi. Asla "Sıramı saldım,zamanımın dolmasını bekliyorum." demedim.Bu tarz umutsuz söylemler umut eden insanlardan duyulur,amacına ulaşmak için çalışan insanlardan değil.
selen çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 22-10-2008   #105
Kuyucan

Cordy farklılığını belli etmeye başlamış

Alıntı:
Yazan: selen Mesajı Gör
Sana katılmıyorum.İnsanları umut etmeye yönlendirenlerin düsturu,çabalamayı bırakıp beklenti içinde yaşamalarını sağlamaktır.Çünkü bekleyen insan,o konuda hiçbir çalışma yapmaz.Hep umut eder;fakat,umut ettiği tek şeye ulaşamaz.Umut etmeyen insanlar asla beklenti içinde olmazlar,böylece hayal kırıklığına uğramazlar.Çünkü beklenti içinde olmak demek kendini o konuda şartlamak demektir.
Amac yok, umut yok. Burda beklenti dedigim sey günlerin gecip gitmesi, dolması.
Umut ettigi tek şeye ulaşamaz Mı ?
Söyledigim seyde ulaşılabilicek nasıl bi umut var ki. Hayat hiçlik artık, herşeye hiç gözüyle bakan biri. Zamanın dolması da bu hiçliğe dahil.

Alıntı:
Umutla beklemek demek,başkalarının yönlendirmesine açık olmak demektir,bir nevi o durumun kölesi olmaktır.
Benim bahsettigim bu durumda herşeye ve herkese kapılarını kapatmıs bir kişilik var. Kimseyle iletişim yok, dolayısıyla yönlendirmeye izin de yok.

Alıntı:
Beni yetiştiren tüm büyüklerim de,ben de,benim yetiştirdiklerim de hiç umut etmedik,etmeyeceğiz de.Hep amacım oldu benim,yaşadığım sürece olacak da;yapabileceğimi yaptım,yapamayacağımı eğer maddi ve manevi zarar göreceksem bıraktım.
Umut ve amaç birbiriyle baglantılıdır. Kesinlikle ayrı düşünmem bunları. Bence amacınıza umutla ulaştınız.

Alıntı:
O konuda umut etmediğim için de beni hiç rahatsız etmedi. Asla "Sıramı saldım,zamanımın dolmasını bekliyorum." demedim.Bu tarz umutsuz söylemler umut eden insanlardan duyulur,amacına ulaşmak için çalışan insanlardan değil.
Bu tarz söylemler, zamanında amacı ve umudu olan fakat basaramamıs, herseyden elini etegini cekmis, ilerki zamanda da ''amacı ve umudu'' olmucagını, olsa da buna izin vermiceni dusunen insanlardan duyulur.....
Cordy çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 22-10-2008   #106
sevgi seli

WATER nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
WATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalı

umut etmeden asla yaşanmaz ben yaşayamam yaşarsam eğer maf olurum umut benim yaşama amacım sabahları uyanınca şöyle 5 dk düşünürüm belki olur dediğim çok şeyler düşünürüm ama belki kısmet herşey kısmet ....

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı