![]() |
|
|||||||
| Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler... |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#1 | |||
|
don ki$ot
|
Alıntı:
|
|
|
|
#2 | |||
|
don ki$ot
|
Alıntı:
Bu cumle hakkinda neler dusunuyorsunuz? Yani seytan tanrinin yoklugu mudur? Bu mantikla yola ciktigimiz zaman karsimiza su tablo cikiyor: iyiligin olmadigi yerde ----- kotuluk savasin olmadigi yerde --- baris isigin olmadi yerde ----- karanlik tanrinin olmadigi yerde --- seytan vardir Yani en basitinden sunu diyebilir miyiz bir insanin icinde seytani durtuler varsa, seytanca seyler varsa o insanin icinde tanri sevgisi yoktur ya da minimum seviyedir?
|
|
|
|
#3 | ||
|
Kabil
|
Bu fikrin doğru olduğuna inanırsak ortaya iki sonuç çıkıyor; ateistler ya şeytanidir ya da Tanrı'ya inandıklarının farkında değillerdir.
|
|
|
|
#4 | |||
|
don ki$ot
|
Alıntı:
![]() Inanca gore seytan tanrinin gucunu kabul etmez, tanriya meydan okur.. Ateistler tanriya meydan okumazlar..Cunku meydan okurlarsa varligini kabul etmis olurlar...
|
|
|
|
#5 | |||
|
don ki$ot
|
Alıntı:
Bu durumda seytani seyleri yapan herkes ateistir demeliyiz. Gunah isleyen herkes ateistir. Boyle bir sey yoktur oysa..Ateist tanriyi dolayisiyla tanri ile ilgili kavramlari ve her seyi rededer... Bir inancli insan namaz kilmayi farz bilir cunku bunun inanc sarti oldugunu bilir, cennete gitmek istiyorsan emri yerine getirirsin..Cunku iyi muslumanin odulu cennettir, namaz iyi muslumanin odevidir, odevini yapmayan ogrenci basari notu alamaz.. Ancak ateist inanmadigi bir cennet icin iyilik de yapmaz namaz da kilmaz.. Cennete inanirsa cehenneme de inanir cehenneme inanirsa gunaha da inanir gunaha inanirsa tanriya da inanir...Tanriya inanirsa tanriyi tanir..Yani o zaman ona ateist yani tanri tanimaz denemez..
|
|
|
|
#6 | |||
|
Kabil
|
Alıntı:
Valla iyi bir konu olmuş bu ben biraz daha düşüneyim.
|
|
|
|
#7 | |||
|
don ki$ot
|
Alıntı:
Oysa tanriya inanmadigi halde insan hayati kurtaran, insanlara yardim eden, insanlarin gelecegi icin calisanlar vardir..Bir suru iyilik yapan insan vardir..Insanin dusuncesine, yasamina, inandiklarina saygi duyan yani insani olan seyleri kabul edip insani oldugu gibi kabul eden cok insan vardir. Tanriya inanip kotu seyler yapan da coktur..Bir insan baskasinin malina goz dikiyor onlari caliyor, o insan yuzunden o insanlar ac perisan kaliyor..Simdi senin gozunle bakarsak bu adam ateist olmali..Ama namaz da kiliyor, oruc da tutuyor..Bugune kadar namaz kilan ateist gordun mu? Ben gormedim. Yani ateist: tanri tanimaz teist: tanrici Tanrici insan kotuluk yapiyorsa seytanidir seytaniyse ateistir tanrici degildir. (Ilk yazdigin cumleni baz alirsak boyle bir cumle kurariz.)
|
|
|
|
#8 | |||
|
Kabil
|
Alıntı:
![]() Bir de hatırlatırım ki en yakın arkadaşlarım ateistti ve şu anda da bir ateistle birlikteyim.
|
|
|
|
#9 | ||
|
Twisted Metal
|
Einstein'ın "It was, of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it." sözü bence şuanki tartıştığınızdan daha derin bir felsefe içermekte. Çevirmesi biraz zor olsa da Genel bakış olarak bende einstein'a katılıyorum bu konuda. "İçimde inançla ilgili ne varsa bunlar bilimin, gözlerönüne serdiği ve dünyanın yapısı için duyduğu sınırsız hayranlıktır."
|
|
|
|
#10 | |||
|
don ki$ot
|
Alıntı:
![]() ![]() Insan lugatinda seytan kotuyu temsil eder.. -aldattiginda -zina islediginde -hirsizlik yaptiginda -cinayet islediginde vs vs insan bunu anlatirken seytana uydum der...Esasen bunu yapan insandir..Hangi hakim bugune kadar seytani yargilamistir? Sence tanri seytani mi yargilayacak? Askim affet seytana uydum..Simdi aski orda onu mu seytani mi affeder ya da terk eder? Zina islediginde tanri seytana mi ona mi gunah yazar? Hirsizlik yaptiginda tanri seytanin kolunu mu kesin der? Tanri seytanin varliginda yoktur yani sen zina isledigin zaman tanriyi inkar etmiyorsun seytana uyup tanriyi unutuyorsun.. Zina biliyorsun inanc kitaplarinda gecer.. Ya aslinda karisik oldu. ![]() Ben baska sey anlatacaktim, yani mesele tanri veya seytan degil.. Cunku tanriya inanan da inkar eden de seytana uyan da uymayan da insandir.. Bu yaziyi okuduktan sonra kafami karistirip dusunmeye basladim, dedim ki diger arkadaslarimin da kafasini karistirayim bakalim onlar ne diyecek..Galiba bunu basardim.. ![]() Neyse, simdilik bu kadar...(Ac ayi dusunmez)
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|