![]() |
|
|||||||
| Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler... |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#1 | ||
|
kılıçtan keskin
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
raki,peynir,Kevin
Giriş Tarihi: Nov 2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim var efendim.Cok yillar once, bir araba kazasi sonucu hayli uzucu ve ciddi gunler yasadim.Bir yogun bakim odasinda uzun zamandan sonra gozlerimi acip kendime gelince anladim "En az, en coktur."cumlesini...Raki istemistim cunku inanilmaz izdirabim vardi.Oysa raki yoktu o ortamda...Sonra raki bulundu ama ben sadece bir yudum icebildim.Cok kereler ve hala raki ictigimde o bir damladaki tadi halen yakalayamam.Hayat'in tamami, o bir damlada kalmistir benim icin..Seker sebelek gibi bir tatti.
O gun bugundur, herseye dair hayat felsefemi "En az, en coktur"cumlesi belirlemistir. Cok guzel bir konu olmus.
|
|
|
|
#3 | ||
|
kedi
Giriş Tarihi: Nov 2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim hayat felsefem değişmedi, belirlendi iki olayla..
Değişmedi çünkü bir hayat felsefem olup olmadığını bile bilmediğim yaşlardaydım. Ama belirlendi. "Bekleme. Hiçbirşeyi, hiçkimseyi bekleme ve bekletme, erteleme" "Ben bunu hayat felsefesi edineyim" diye olmadı tabi ki.. Yıllar sonra bir baktım ki o iki olay bana bunu yaptırır olmuş... Hayatımda çok belirgin, çok güçlü bir yönlendirici olmuş bu..
|
|
|
|
#4 | ||
|
ağLamak yok..
Giriş Tarihi: Mar 2005
Ya aslında şu olaydan sonra edindim diyemem..Ben sevgiyi,aşkı ertelememeye karar verdim.Hayatımız çok kısa ve heran birimiz ölüp gidebiliriz bu aptal hayattan..Eğer birini seviyorsaak bunu neden bekletelim ki?
Bekletmiyorum.Sevdim mi sölüyorum.Bu olayda gururu bıraktım ben!Bir kızsın sen diyenlere ne fark eder,banane demeyi öörendim.. ![]() Bence çok güzel bi olay.. |
||
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Konuk
|
Benim hayat felsefem : "Hayatta hiç bir şey benim başıma gelmez demeyeceksin, ben bunu kesinlikle yapmam demeyeceksin."
Çok acı bir tecrübe sonrası edinilmiştir. Bu benim başıma gelmez gelse bile ben böyle davranmam dediğim bir şeyi yaptım. O gün bu gündür bu benim hayat felsefemdir. Her an her şey olabilir. Her şey insanlar için. |
||
|
|
|
#9 | ||
|
先輩
Giriş Tarihi: May 2005
Babamın gözümün önünde vurulması olmuştur. Felsefi anlayışım yada herhangi birşeye etkisi olmadı. Ama şunu yaptı bunu gördüğümde 6 yaşındaydım, fakat buna alışmaya başlayınca 16 yaşında gibiydim. Çocukluğumun en karanlık zamanlarıydı. Bununla büyümek beni fazlasıyla olgun biri yaptı. Elbette herşeye olan bakışaçımıda değiştirdi.
|
||
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Huge ego, sorry.
|
Benim için iki söz vardı, bir tanesi küçüklüğümde babamdan duyduğum ve bana sabrın ve olgunca davranmanın önemini anlatan ve öğreten "keser döner sap döner gün gelir hesap döner" sözü, ikincisi ise 19 yaşımda şu an imkansızlıklar nedeniyle görüşemediğimiz ama benim kendisini bir dost olarak andığım bir insanın masasındaki ufak tahta parçası, "küçük olan güzeldir" sözü üzerindeki...
İlk söz özellikle aslında, birçok yerde haklı da olsam ani kararlarla girişeceğim intikamlardan döndürmüştür beni, çevremdeki herkesin intikam al diye bastırdığı zamanlarda bile.
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|