dipsizkuyu.net  

Geri Dön   dipsizkuyu.net > Kültür - Sanat > Felsefe
Anasayfa Forum Oyun Parkı

Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler...

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 24-05-2005   #1
kılıçtan keskin

kurşun kalem nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Blog Mesajları: 3
kurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalı
Varsayılan Hayat felsefenizi değiştiren olaylar, sözler...

Hayata bakışınızı, hayat felsefenizi değiştiren olaylar var mı? Varsa nedir ve nasıl etkilemiştir sizi? Hayatınızı değiştirmiş midir?

"
doğdum ve irkildim büyüklüğünün karşısında dünyanın, gördüm ve şaşırdım açgözlülüğüne insanların"
kurşun kalem çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 24-05-2005   #2
raki,peynir,Kevin

Deniz nickli kullanıcının avatarı

Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.
Varsayılan Ynt: Hayat felsefenizi değiştiren olaylar, sözler...

Benim var efendim.Cok yillar once, bir araba kazasi sonucu hayli uzucu ve ciddi gunler yasadim.Bir yogun bakim odasinda uzun zamandan sonra gozlerimi acip kendime gelince anladim "En az, en coktur."cumlesini...Raki istemistim cunku inanilmaz izdirabim vardi.Oysa raki yoktu o ortamda...Sonra raki bulundu ama ben sadece bir yudum icebildim.Cok kereler ve hala raki ictigimde o bir damladaki tadi halen yakalayamam.Hayat'in tamami, o bir damlada kalmistir benim icin..Seker sebelek gibi bir tatti.

O gun bugundur, herseye dair hayat felsefemi "En az, en coktur"cumlesi belirlemistir.

Cok guzel bir konu olmus.
Eski 24-05-2005   #3
kedi

Simone nickli kullanıcının avatarı

Simone çevresine ışık saçıyorSimone çevresine ışık saçıyorSimone çevresine ışık saçıyorSimone çevresine ışık saçıyorSimone çevresine ışık saçıyorSimone çevresine ışık saçıyorSimone çevresine ışık saçıyor

Benim hayat felsefem değişmedi, belirlendi iki olayla..
Değişmedi çünkü bir hayat felsefem olup olmadığını bile bilmediğim yaşlardaydım. Ama belirlendi.
"Bekleme. Hiçbirşeyi, hiçkimseyi bekleme ve bekletme, erteleme"
"Ben bunu hayat felsefesi edineyim" diye olmadı tabi ki.. Yıllar sonra bir baktım ki o iki olay bana bunu yaptırır olmuş... Hayatımda çok belirgin, çok güçlü bir yönlendirici olmuş bu..
Eski 24-05-2005   #4
ağLamak yok..

Kelebek nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Kelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandır

Ya aslında şu olaydan sonra edindim diyemem..Ben sevgiyi,aşkı ertelememeye karar verdim.Hayatımız çok kısa ve heran birimiz ölüp gidebiliriz bu aptal hayattan..Eğer birini seviyorsaak bunu neden bekletelim ki?
Bekletmiyorum.Sevdim mi sölüyorum.Bu olayda gururu bıraktım ben!Bir kızsın sen diyenlere ne fark eder,banane demeyi öörendim..
Bence çok güzel bi olay..
Kelebek çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 24-05-2005   #5
NoS
Süper Star

NoS nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2005
NoS herkesin tanıdığı bir insandırNoS herkesin tanıdığı bir insandırNoS herkesin tanıdığı bir insandırNoS herkesin tanıdığı bir insandırNoS herkesin tanıdığı bir insandırNoS herkesin tanıdığı bir insandırNoS herkesin tanıdığı bir insandırNoS herkesin tanıdığı bir insandırNoS herkesin tanıdığı bir insandırNoS herkesin tanıdığı bir insandırNoS herkesin tanıdığı bir insandır

"Savasma Sevis" bu söz benim hayat felsefemi degistirdi iste.
Eski 24-05-2005   #6
gaz kelebek potansiyometresi
Konuk

Benim hayat felsefem : "Hayatta hiç bir şey benim başıma gelmez demeyeceksin, ben bunu kesinlikle yapmam demeyeceksin."

Çok acı bir tecrübe sonrası edinilmiştir. Bu benim başıma gelmez gelse bile ben böyle davranmam dediğim bir şeyi yaptım. O gün bu gündür bu benim hayat felsefemdir.
Her an her şey olabilir.
Her şey insanlar için.
  Alıntı yaparak yanıtla
Eski 24-05-2005   #7
gaz kelebek potansiyometresi
Konuk

Son yıllarda da bir şeyin farkına vardım.

Hayatta anı yakayacaksın.

Çok moda bir laf varya hani...
carpe diem

O doğru.
  Alıntı yaparak yanıtla
Eski 24-05-2005   #8
ağLamak yok..

Kelebek nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Kelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandırKelebek herkesin tanıdığı bir insandır

Ek yapcek olursam;

''Hızlı yaşa genç öl,cesedin yakışıklı olsun..''
Kelebek çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 24-05-2005   #9
先輩

Hmank nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: May 2005
Hmank herkesin tanıdığı bir insandırHmank herkesin tanıdığı bir insandırHmank herkesin tanıdığı bir insandırHmank herkesin tanıdığı bir insandırHmank herkesin tanıdığı bir insandırHmank herkesin tanıdığı bir insandırHmank herkesin tanıdığı bir insandırHmank herkesin tanıdığı bir insandırHmank herkesin tanıdığı bir insandırHmank herkesin tanıdığı bir insandırHmank herkesin tanıdığı bir insandır

Babamın gözümün önünde vurulması olmuştur. Felsefi anlayışım yada herhangi birşeye etkisi olmadı. Ama şunu yaptı bunu gördüğümde 6 yaşındaydım, fakat buna alışmaya başlayınca 16 yaşında gibiydim. Çocukluğumun en karanlık zamanlarıydı. Bununla büyümek beni fazlasıyla olgun biri yaptı. Elbette herşeye olan bakışaçımıda değiştirdi.
Hmank çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 24-05-2005   #10
Gri
Huge ego, sorry.

Gri nickli kullanıcının avatarı

Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı
MSN ile mesaj gönder

Benim için iki söz vardı, bir tanesi küçüklüğümde babamdan duyduğum ve bana sabrın ve olgunca davranmanın önemini anlatan ve öğreten "keser döner sap döner gün gelir hesap döner" sözü, ikincisi ise 19 yaşımda şu an imkansızlıklar nedeniyle görüşemediğimiz ama benim kendisini bir dost olarak andığım bir insanın masasındaki ufak tahta parçası, "küçük olan güzeldir" sözü üzerindeki...

İlk söz özellikle aslında, birçok yerde haklı da olsam ani kararlarla girişeceğim intikamlardan döndürmüştür beni, çevremdeki herkesin intikam al diye bastırdığı zamanlarda bile.

Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954)
Gri şu an çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı