![]() |
|
|||||||
| Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler... |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#11 | ||
|
Tembellik Kutsaldır!
|
Arkadaşlarım diyor ki bir tavır geliştirilecekse bu karşı olmalıdır çünkü insanlar 7000 yıldır bukowski'nin tabiri ile bok (pardon) yazıyorlar. : )
|
|
|
|
#12 | ||
|
zifiri disi
Giriş Tarihi: Feb 2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu tembellik hakkı bize bukowski gibi yasama hakkı tanır ve bizde soyle yasayabiliriz...
ayın 17'sinin gecesi bütün gece boyunca radyo çaldım komşular alkış tuttu ev sahibem ise kapıyı çalıp şöyle dedi LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN ARTIK BURADAN TAŞIN, çarşafları kirletiyorsun sonra o kan nereden geliyor? asla çalışmıyorsun uzanıp radyo ile konuşuyorsun ve içiyorsun bir de sakalın var bir de her zaman budalaca sırıtıyorsun ve şu kadınları odana getiriyorsun saçını da asla taramıyorsun ayakkabılarını da cilalamıyorsun gömleklerin de hep buruşuk niye buradan ayrılmıyorsun? komşuları mutsuz kılıyorsun lütfen hepimizi mutlu et bize bir iyilik yap ve buradan çek git! canın cehenneme bebeğim, diye anahtar deliğinden tısladım; kiram Çarşamba'ya kadar ödenmiş vaziyette. tanınmayan bir Alman sanatçı tarafından yapılmış suluboya nü bir resmi sana gösterebilir miyim? Onu $ 1000'e sigortaladım. katı yürekli bir şekilde holün sonuna doğru yürüdü gitti. sanattan pek anlamıyor. Onu çıplak görmek isterdim belki de özgürlüğe kavuşmak için resim yapabilirdim. Olmaz mı? Charles Bukowski
insan hayatında trajedi daha çok albayım. insan, çarkları tersine çeviremiyor. ne olurdu bazı sözleri hiç söylememiş olsaydım! seni, bütün kötülüklerinle birlikte seviyoruz, diyorlar ya, sevseler de neden hiç unutamıyorlar? genel af ne zaman çıkacak albayım? hani bütün sonuçlarıyla suçları affeder ya, ne zaman kavuşacağız ona? ' genel affı görür gibi oluyorum albayım.' gülümsedi. delileri de affederler mi acaba? |
||
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
Tembellik Kutsaldır!
|
Düşün köylüyü pek de düşündüğümüz bi örnek değil gerçi. fakirdir ama yiyecek ekmeği vardır. çarşıya çıksa sefil olacak. bu çalışma, gelişme, ilerleme budalaları çarşıda yaşamayı kabullenmiş. çalış onu al çalış araba al çalış telefonu değiştir. hay yarabbim istemiyoruz ya!
: )
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|