Bütün zamanlar GMT +2. Şu an 01:38 AM.  

Geri Dön   dipsizkuyu.net » Kültür - Sanat » Felsefe

Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler...

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 03-07-2008
gamlı baykuş..

pera nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
pera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalı
Varsayılan Ynt: Filozoflardan inciler...

"Ümit mi? Ümit en son kötülüktür! ... Pandora nın kutusu açılıp Zeusun içinde sakladığı tüm kötülükler dünyaya saçıldığı zaman orada son bir kötülük kaldığından kimsenin haberi olmamıştı.Ümit ozamandan beri insanların kutuyu ve içindeki ümüdi iyi şans ola"

F. Nietzsche

buyrun efendim;
günlük yüzünüz ve sırıtkanlığınız bir de beraber götürmek zorunda olduğunuz günahlarınız..
yine bekleriz bir ömür..
pera Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 03-07-2008
Zamansız...

Lostera nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2008
Lostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyor

İnsanın en kötü hali kendini bilmez ve yönetmez olduğu zamandır... Montaigne

Beni öldürmeyen şey, beni güçlendirir... F.Nietzsche
Lostera Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 03-07-2008
Kuyucan

Giriş Tarihi: Jul 2008
cizmeli kedi adını yakında herkese duyuracak

bir yerler de sürüler ve halklar var hala. ama burada değil kardeşlerim ! burda devletler var !

devlet mi ? o da ne ?

bütün soğuk canavarların en soğuğuna devlet denir. soğuk soğuk yalan söyler o ve dudaklarından şu yalan sürüne sürüne çıkar : ''BEN DEVLET ! - HALKIM BEN''

YALAN !!!!

F. Nietzsche
cizmeli kedi Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 04-07-2008
Zamansız...

Lostera nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2008
Lostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyor

Kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız... Önce kül olmadan kendinizi nasıl yineleye bilirsiniz?... F.Nietzsche

Beni öldürmeyen şey, beni güçlendirir... F.Nietzsche
Lostera Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 04-07-2008
No borders No nations...

Dave Mustaine nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Blog Mesajları: 1
Dave Mustaine herkesin tanıdığı bir insandırDave Mustaine herkesin tanıdığı bir insandırDave Mustaine herkesin tanıdığı bir insandırDave Mustaine herkesin tanıdığı bir insandırDave Mustaine herkesin tanıdığı bir insandırDave Mustaine herkesin tanıdığı bir insandırDave Mustaine herkesin tanıdığı bir insandırDave Mustaine herkesin tanıdığı bir insandırDave Mustaine herkesin tanıdığı bir insandırDave Mustaine herkesin tanıdığı bir insandırDave Mustaine herkesin tanıdığı bir insandır

"yasama, yürütme yargı iç içe geçmişse, özgürlükler garantide değilse, anayasa yok demektir. kuvvet kimdeyse o hakimdir." - j.j.rousseau

Brother will kill brother
Spilling blood across the land , Killing for religion
Something I dont understand
...
Do you kill on gods command?
Dave Mustaine (holy wars şarkısından alıntıdır.)
Dave Mustaine şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 25-07-2008
gamlı baykuş..

pera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalı

Irvin D. Yalom'ın Nietzsche Agladıgında adlı kitabında geciyordu bu söz cok guzel bir kitabtı..

Breuer ölümü aklindan kovmaya çalisti. O çok sevdigi sihirli cümleyi, Lucretius’un o deyisini tekrarladi: “Ölüm varken, ben yokum. Ben varken, ölüm yok. O halde üzülecek ne var?” Ama bu da ise yaramadi. ~ Breuer. 87 nice

buyrun efendim;
günlük yüzünüz ve sırıtkanlığınız bir de beraber götürmek zorunda olduğunuz günahlarınız..
yine bekleriz bir ömür..
Eski 25-07-2008
tay of dı aygır

barondebar nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008
Blog Mesajları: 8
barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.

“içki haram, diyorlar. haram ise, o zaman yok edilmeli. ben de içerek, yok ediyorum. büyük bir hizmet veriyorum"

Kamer Genç Tunceli bağımsız milletvekili (Ne bakıyonuz ki o da bi filozof)

BEN BİR ŞAŞKIN SEYİRCİSİYİM GÜLÜM
ALACA KARANLIĞIMDA OYNADIĞIM DRAMIN...
barondebar şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 29-07-2008
gamlı baykuş..

rahipler!!!onlar etkilemenin sırlarını iyi bilirler..ilahilerle sizi idare eder, göğe yükselen kuleleri ve kubbeleriyle bizi bodur bırakırlar..boyun eğme isteği kamçılar, doğa üstü kılavuzlar, ölümden koruma, hatta "ölümsüzlük" teklif ederler..ama birde aldıkları bedele bakın....din köleliği...
(nice ağladığında adlı kitabın biryerlerinden alıntıdır)

buyrun efendim;
yine bekleriz bir ömür..
Eski 31-07-2008
gamlı baykuş..

insanın yaşamını bütünlüğü içinde, olduğu gibi kabullenirse büyük bir özgürlük kazanacağını ileri süren nietzsche'ye göre bu noktaya ulaşmış insan "üstüninsan" olacaktır...

buyrun efendim;
yine bekleriz bir ömür..
Eski 31-07-2008
Tembellik Kutsaldır!

kisitli optimizasyon nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2008
Blog Mesajları: 2
kisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandır

Bütün bunlar adam karasabanı yaptı diye oluyor. Kafayı yemek üzereyim ya nedir bu anlamsızlaşması her şeyin. Karasabandan nereye ya her şey çığrından çıktı. nietzsche diye biri var bir şeyler söylüyor akıl alır gibi değil.

Tembellik hakkımı verin ulan dümbükler!
kisitli optimizasyon Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı