![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Jul 2008
![]() |
bir yerler de sürüler ve halklar var hala. ama burada değil kardeşlerim ! burda devletler var !
devlet mi ? o da ne ? bütün soğuk canavarların en soğuğuna devlet denir. soğuk soğuk yalan söyler o ve dudaklarından şu yalan sürüne sürüne çıkar : ''BEN DEVLET ! - HALKIM BEN'' YALAN !!!! F. Nietzsche |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
No borders No nations...
|
"yasama, yürütme yargı iç içe geçmişse, özgürlükler garantide değilse, anayasa yok demektir. kuvvet kimdeyse o hakimdir." - j.j.rousseau
Spilling blood across the land , Killing for religion Something I dont understand ... Do you kill on gods command? Dave Mustaine (holy wars şarkısından alıntıdır.) |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
gamlı baykuş..
Giriş Tarihi: Oct 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Irvin D. Yalom'ın Nietzsche Agladıgında adlı kitabında geciyordu bu söz cok guzel bir kitabtı..
Breuer ölümü aklindan kovmaya çalisti. O çok sevdigi sihirli cümleyi, Lucretius’un o deyisini tekrarladi: “Ölüm varken, ben yokum. Ben varken, ölüm yok. O halde üzülecek ne var?” Ama bu da ise yaramadi. ~ Breuer. 87 nice günlük yüzünüz ve sırıtkanlığınız bir de beraber götürmek zorunda olduğunuz günahlarınız.. yine bekleriz bir ömür.. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
tay of dı aygır
|
“içki haram, diyorlar. haram ise, o zaman yok edilmeli. ben de içerek, yok ediyorum. büyük bir hizmet veriyorum"
Kamer Genç Tunceli bağımsız milletvekili (Ne bakıyonuz ki o da bi filozof) ALACA KARANLIĞIMDA OYNADIĞIM DRAMIN... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
gamlı baykuş..
rahipler!!!onlar etkilemenin sırlarını iyi bilirler..ilahilerle sizi idare eder, göğe yükselen kuleleri ve kubbeleriyle bizi bodur bırakırlar..boyun eğme isteği kamçılar, doğa üstü kılavuzlar, ölümden koruma, hatta "ölümsüzlük" teklif ederler..ama birde aldıkları bedele bakın....din köleliği...
(nice ağladığında adlı kitabın biryerlerinden alıntıdır) günlük yüzünüz ve sırıtkanlığınız bir de beraber götürmek zorunda olduğunuz günahlarınız.. yine bekleriz bir ömür.. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
gamlı baykuş..
insanın yaşamını bütünlüğü içinde, olduğu gibi kabullenirse büyük bir özgürlük kazanacağını ileri süren nietzsche'ye göre bu noktaya ulaşmış insan "üstüninsan" olacaktır...
günlük yüzünüz ve sırıtkanlığınız bir de beraber götürmek zorunda olduğunuz günahlarınız.. yine bekleriz bir ömür.. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Tembellik Kutsaldır!
|
Bütün bunlar adam karasabanı yaptı diye oluyor. Kafayı yemek üzereyim ya nedir bu anlamsızlaşması her şeyin. Karasabandan nereye ya her şey çığrından çıktı. nietzsche diye biri var bir şeyler söylüyor akıl alır gibi değil.
|
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |