Ana Sayfa Forum

Geri Dön   Dipsiz Kuyu Forum » Kültür & Sanat » Tarih » Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki her türlü bilginin ve kaynağın paylaşılabileceği özel bölümümüz.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 03-11-2008
Güneşin Doğuşu

Kemalist nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Kemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandır
Varsayılan Ynt: Atatürk'ün hayatını anlatan 'sıcak ve insani' bir film

Filmi gösterime girdiği ilk gün izledim.Hakkında yapılan eleştrilerin hiçbirine katılmıyorum ve hatta bunların bilerek veya bilmeyerek Atatürk'e zarar verdiğini düşünüyorum.Film, Atatürk'ün sadece bir komutan olmadığını, bir insan olduğunu anlatmaya çalışmış.Yani amaç, hepimize yıllardır ezberletilen başarıları bir kere daha vurgulamak değil, Atatürk'ü hiç bilmediğimiz yönleriyle tanıtmaktır.Bunun da hakkını vermiş Can Dündar.
Gerek Atatürk'ün günlüğünden alınanlar, gerekse özel hayatıyla ilgili bilinmeyen mektuplar, bu başarının sırrıdır aslında..Atatürk diktatör olarak gösterilmemiştir.Filmde Atatürk hakkında yabancı basında çıkan haberlere yer verilmiştir.O haberlerde yazmaktadır Atatürk'ün diktatör olduğu.
Bunu farkedemeyen film eleştirmenlerini yahut film eleştirmeni bile olmayanları anlayamıyorum!

-Ne iş yaptın dünyada?
-Yalnız kaldım. Kalabildim! Altı milyarın arasına doğdum. Ve hiçbirine çarpmadan geçtim aralarından...

<3
Kemalist şu an çevrimiçi  
Facebook'da paylaş!
Alıntı yaparak yanıtla
Eski 04-11-2008
Çözücem lan bu işi..

Erdenerabi nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2008
Erdenerabi herkesin tanıdığı bir insandırErdenerabi herkesin tanıdığı bir insandırErdenerabi herkesin tanıdığı bir insandırErdenerabi herkesin tanıdığı bir insandırErdenerabi herkesin tanıdığı bir insandırErdenerabi herkesin tanıdığı bir insandırErdenerabi herkesin tanıdığı bir insandırErdenerabi herkesin tanıdığı bir insandırErdenerabi herkesin tanıdığı bir insandırErdenerabi herkesin tanıdığı bir insandırErdenerabi herkesin tanıdığı bir insandır

Zaman gazetesinin bugunlerde tvlerde güzel bir reklamı dönüyor.insanları yaftalamakla ilgili..Okudum su sayfadaki yorumları biri soroscu demiş can dündar'a,biri satılmış,biri vatan haini,biri ataturk düşmanı uzayıp gidiyor..Ortada bir linç kampanyası basladı adama gidiyor.Zihniyetler öyle bayagılaşmış ki izah edecek bir durum kalmıyor.Pazar günü Ruhat Mengi hanımın sundugu star tvde bir tartısma programına denk geldim.Vahametin boyutunu daha iyi anladım.Diyor ki hanımefendi ben karanlıktan korkabilirim,sen korkabilirsin ama onun ismi Atatürk,o karanlıktan korkmaz.Ataturkun son meclisteki konusmasını,videosunu nerden buldu diyor bu adam.Ataturk'un bunları söylediğine inanmıyorum diyor kadın.Zihniyet putlaştırma olunca akıl almaz yorumlar geliyor.Yılmaz Özdil'de yazmıs nobeli,oskarı hakediyor diye.Fatih Altaylı'da paragöz Can dedi mesela.İşkembeden millet sallamaya çok meraklı anlaşılan.

Belgeselle ilgili...

Bir kere şunu kafamıza koyalım.Filmin ismi Mustafa,büyük harflede yazayım akıllar bassın MUSTAFA.Atatürk değil arkadaşlar.MUSTAFA.Atatürk ile Mustafa ayrımın yapamıyorsanız terk eyleyin bu diyarı alenen.Can Dündar filmin tanıtım sürecinde ne dedi.Neden mustafa sorusuna şu cevabı verdi hep.Biz ona annesinin çağırdığı gibi seslenmek istedik.Ortada insan Mustafayı anlatan bir yapım oldugu halde asker Atatürk'ü görmek isteyen insanlar atıp tutuyor.Arkadaslar Atatürk'ü anlatan belgesellerden çok ne var yahu.Açın bir pazar günü trt 2 yi denk gelirsiniz muhakkak.Ki film bu şartlarda bile M.Kemalin askeri biyografisiyle dolu.Neyin terhanesi bu anlamıyorum.Film baslıyor belgelerle,günlüklerle,bitiyor belgeyle,günlükle.Ortada bir Can Dündar'ın yorumu yok filmin içinde.Diktatör denilmiş,Can dündarmı demiş,batı gazetelerinden alıntıyla dam aktarmış.Ne var bunda? Ki metinin devamını söyleyen yok,devamında aynı batı gazetesi şunuda diyor.Ancak böyle bir devrim bu şartlarda olurdu.Bagı dövmek yerine bagcıyı dövmek olunca mesele yazık oluyor hem filme hem Can Dündar'a.Cımbızla kelimeler seçilip ortaya atılıyor ama metinin komple ne demek istediği hiç kimsenin umurunda değil.Sigara kullanan,alkolik bir adam çizilmiş filmde deniliyormuş.Bilmeyen mi var?Bu adam neden öldü yahu,sirozdan değil mi kardeşim.Böyle uzayıp gider bu,yeter şimdilik.

Ama bu toplumun gençleri,insanları aptal değil kardeşim.Herkes arastırdıgı vakit herşeyi anlayabilir,algılayabilir.İletişimin maksimum oldugu bır devırde bu insanlara resmi tarih ideolojisiyle yetiştiremezsiniz.Soytarılık yapmaya,eveleyip,gevelemeye gerek yok.Ortada M.Kemal'e farklı bakan demıyorum,bakmaya çalışan bir yapım var.Yoruma açık olması gereken durum film yahut Can Dündar değildir,M.Kemaldir.Çünkü film bastan basa günlüklerden ve ceşitli kaynaklardan derlenmiş bir belgeseldir.

Bir kent ölümünün denizine kayar dragomanlarıyla
Düzayak çivit badanalı bir kent nasıl kurulur abiler
Erdenerabi çevrimdışı  
Facebook'da paylaş!
Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-11-2008
BENİ HATIRLAYINIZ...!

UluTürk nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006
UluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalı

Atatürk ün manevi kızı mustafa ya tepkili videosu izle | Videonuz.com

Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler, beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasında bile olabilir Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler Hint’ten, Mısır’dan döner dolaşır, gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur”. M.Kemal
UluTürk çevrimdışı  
Facebook'da paylaş!
Alıntı yaparak yanıtla
Eski 06-11-2008
dönüyorsunuz etrafımda..

semazen nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005
semazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalı

belgeseli seyretmedim ama doğan medya'nın saldırmasını normal karşılıyorum...
fakat bir kaç kemalist arkadaşımın beğendiğini biliyorum: batı'nın çok zaman atatürk'e bakışı sapmalar içerir ki bu da normaldir...
yanlış hatırlamıyorsam küçük prens'te de diktatör ifadesi vardı...
devir itibariyle bazı uygulamaların nasıl bir siyasal gereklilik olduğu malumdur ki ona diktatör demek -ki can dündar'ın dediğini sanmıyorum- çok da anlamı olan bir şey değil...
bununla birlikte özel hayatını anlatan bir belgeselin olması da gerekliydi ve -fikir olarak- güzel bence...

ermenilerden özür diliyorum...
semazen çevrimdışı  
Facebook'da paylaş!
Alıntı yaparak yanıtla
Eski 06-11-2008
Masquerade

Fiend nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Fiend herkesin tanıdığı bir insandırFiend herkesin tanıdığı bir insandırFiend herkesin tanıdığı bir insandırFiend herkesin tanıdığı bir insandırFiend herkesin tanıdığı bir insandırFiend herkesin tanıdığı bir insandırFiend herkesin tanıdığı bir insandırFiend herkesin tanıdığı bir insandırFiend herkesin tanıdığı bir insandırFiend herkesin tanıdığı bir insandırFiend herkesin tanıdığı bir insandır

"Cocuk..."
Butun resimlerinde herkez donup ona bakarken ben onun gorulmeyen bir ufka baktigini dusundum...
Ve babasizligin,cocuk yastaki o yitirilisin buyuk boslugunun bu vatanla,bu insanlarla sarildigina...
Herkezin adina duzenlenen saygi duruslarinda,19 Mayis'da,10 Kasim'da,23 Ekim'de,23 Nisan'da... Ceketini ilikledigi, benimse icimden "ne kadar boynuna sarilasi duruyor her resminde" diye dusundugum insan...
Benim zihnimde butun hatalari ve dogrulariyla "insan" olan.. Ve hatalari,yalnizligi,sizilari onun gercekligini,insancilligini ve degerini yuceltirken,baska zihinlerde,baska kitaplarda ve baska dudaklarda bir mit,bir hayal kahramani,kimsenin hakkinda yazilandan otesini soramayacagi tabu...

Yalniz bir cocuk.
Buyuyen bir cocuk,babasizliga inat,topragina baba gibi sahip cikan ve o topragin koynunda, babasinin koynundaki gibi oldugunu dusunen cocuk.
23 Nisan birazda onun bayrami gibi gelir hep bana..
Hani herkezin "Ataturk cocuklara armagan etti" dedigi...

O benim zihnimde insan,bir insana sigicak hersey,bir insanin yapabilecegi hersey...
Cocuklugumda,arkadasim olmasindan can atacagim cocuk...
Gencligimde,yani basimda dursa omuz verecegim arkadasim..
Ve simdilerde,boynuna sarilasi duran, "hayati anlatir misin bana?" desem butun sorularima yanit verebilicek ve her sozcugune inanmakta kusku duymacagim bilgin.

Ulkesi,insanlari bagimsiz olsun diye can hiras yasayan bu "insan" neden zihinlerde boyle tecrit halinde?
Neden yuzu mermer ve bronz soguklugunun ardinda zihnimize ciziliyor?
Yari acik ceza evlerindeki gorus halini aldi onu dusunmek artik bu ulkede...
Herhangi birisinin her an "Bu kadar yeter..." diyebilecegi.

Can Dundar'in araladigi kapi bence olmasi,coktan olmasi hatta daha derin olmasi gerekendi...
Elbette bir insani tasvir ederken "kendine ait" alanlarina dokunulmadan,ki Can Yucel bence bu nezakete ve terbiyeye sahip bir dusunur ve kalem...
Ama gel gor ki Dogan ve Sabanci gruplarinin cikarlarina denk geldi bu hadisede...
"Sponsor" olabilmek kavgasi ne denli buyuk bir ayip...
( Sponsorlugunu cehaletin yaptigi bir ulkede o kadar ayip gibi gorulmuyor degil mi? )

Non fui, fui, non sum, non curo...
Fiend çevrimdışı  
Facebook'da paylaş!
Alıntı yaparak yanıtla
Eski 09-11-2008
BENİ HATIRLAYINIZ...!

UluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalıUluTürk kendisiyle gurur duymalı

Atatürk sirozdan değil kanserden öldü

Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler, beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasında bile olabilir Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler Hint’ten, Mısır’dan döner dolaşır, gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur”. M.Kemal
UluTürk çevrimdışı  
Facebook'da paylaş!
Alıntı yaparak yanıtla
Eski 09-11-2008
BENİ HATIRLAYINIZ...!

İroni işte budur...
Fethullah adlı belgesel projem için sponsor arıyorum - Osman S Börütecene

UluTürk çevrimdışı  
Facebook'da paylaş!
Alıntı yaparak yanıtla
Eski 10-11-2008
vişne reçeli

Cheri Cheri nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Cheri Cheri kendisiyle gurur duymalıCheri Cheri kendisiyle gurur duymalıCheri Cheri kendisiyle gurur duymalıCheri Cheri kendisiyle gurur duymalıCheri Cheri kendisiyle gurur duymalıCheri Cheri kendisiyle gurur duymalıCheri Cheri kendisiyle gurur duymalıCheri Cheri kendisiyle gurur duymalıCheri Cheri kendisiyle gurur duymalıCheri Cheri kendisiyle gurur duymalıCheri Cheri kendisiyle gurur duymalı

dün akşam izledim belgeseli arada fuayede otururken başka bir filme gelmiş anne ve kız vardı yanımda oturan çocuk annesine ''mustafa''yı görmek istediğini söylüyordu ve annenin verdiği yanıt ise o çocuklara uygun değil tv de öyle duydum atatürkü içkici din düşmanı olarak göstermişler ben bile izlemeyeceğim dedi ve burada medyanın nasıl ön yargı oluşturduğunu bir kez daha anladım.
belgesele gelince kendi yorumum tamamen saptırma ve abartma çok farklı bir bakış açısından yaklaşılmış ki bunu can dündra'da anlatmaya çalışıyor zaten
anlamadığım çalanlar çırpanlar kendi menfaatleri için devlet malını kullananlar hatta katil olup örtbas edilenler edenler elhamdülillah müslümanken rakı içen din ve devlet işelrinin aynı anda yürümeyeceğini gören bunu için çabalayan toplumu ferah seviyeye çıkarmış bir lideri ki gerçek bir lider dinsiz olup çıkarılıyor
belgeselde çok çarpıcı sahnelerde vardı bana göre ''herşeyi benden bekliyorlar herkes şikayet ediyor ama çalışmıyor yoruldum mustafa kemaller'de insandır çocuk diyor.
cumhuriyet kutlamalarında herkes sevinçli ''ben sevinemiyorum çocuk birgün beni hatırlayacaklar mı ?biliyorum yermeye çalışacaklar diyor.
sarı zeybek kadar etkileyici olmasada yinede güzeldi ben daha önce bilmediğim bir sürü şey öğrendim ki can dündar zaten bu ülkede atatürk üzerine araştırma yapan gün yüzüne çıkaran ender bir insan.
zaten can dündar'da dünkü hürriyet pazarda tüm fikrini açıklamış Basbayağı bir linç bu... Tabu nedir şimdi anladım - Ayşe ARMAN - Hürriyet

son olarakta müzikler goran bregoviç imzalı ve çok ta güzeldi

love hurts.
Cheri Cheri çevrimdışı  
Facebook'da paylaş!
Alıntı yaparak yanıtla
Eski 11-11-2008
BENİ HATIRLAYINIZ...!

'Mustafa' Atatürk'e layık değil'

http://haber.gazetevatan.com/haberde...ryid=4&wid=142

'Mustafa' Süleymaniye'nin devamı!

UluTürk çevrimdışı  
Facebook'da paylaş!
Alıntı yaparak yanıtla
Eski 11-11-2008
BENİ HATIRLAYINIZ...!

Financial Times: Atatürk'ü kaidesinden indiren film

http://haber.gazetevatan.com/haberde...&Newsid=208219

`Atatürk karanlıktan korkmaz'

Son düzenleyen: UluTürk : 11-11-2008 11:11 PM.
UluTürk çevrimdışı  
Facebook'da paylaş!
Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Sık Kullanılanlar

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı